11 november is de dag…

Blogfoto lampion van Pringles

11 november is de dag

voor een blogje

voor een blogje

11 november is de dag

voor een nieuw blogje over #leukepostopmaandag!

Ik sta niet met een bak snoep voor jullie klaar vandaag, maar als je vandaag (okay, of morgen) reageert op dit blogje, dan loot je mee voor #leukepostopmaandag en ontvang je volgende week een pakje van mij in je brievenbus. Dat is toch veel leuker dan een minimarsje of een rolletje fruitella?!

Viert jouw stad of dorp ook Sint Maarten? Hier komen vanavond de kinderen weer zingend langs de deuren. Oudste en Jongste hebben afgelopen weekend hun lampionnen geknutseld en gaan met hun buurvriendjes op pad. Ik vond gisteren zowaar de lampionlichtjes binnen 1 minuut terug tussen alle klusspullen en we hadden ook gewoon nog werkende batterijen in huis ook. Het wordt nog wel eens wat met mij en het fenomeen dat Georganiseerd Huishouden heet.

Vanavond komen ze dus thuis met een tas vol snoep. Vorige week gooide ik nog een blik vol oud snoepgoed leeg in de vuilnisbak. Meer dan de helft daarvan was  volgens mij snoep wat ze vorig jaar ophaalden met Sint Maarten. Of het was van de avondvierdaagse van dit voorjaar, dat kan ook. We zijn niet van die snoepeters hier…

Nog een lastminute-lampion knutselen en toevallig Pringles gegeten dit weekend? Ik maakte daar ooit een blogje over => KLIK

 

 

20 thoughts on “11 november is de dag…”

 1. een georganiseerd huishouden……daar droom ik ook nog altijd van!
  Volgens manlief kan ik beter ophouden met dromen :/
  Hij heeft de hoop blijkbaar al opgegeven 🙁

  Hier vanavond ook sint maarten lopers!
  Vorig jaar kwam er 1 kindje aan de deur….de rest liep ons huisje voorbij 🙁
  Dit jaar wel weer gewoon een grote snoeptrommel snoepzakjes gekocht want je weet nooit of ze ons vanavond wel zien staan 😉
  Kleindochter (5) is al flink aan het oefenen en heft er helemaal zin in!
  Wij moesten wel een snoepzakje voor haar overhouden want”Ik kan vanavond niet mijn lampion laten zien want ik heb het druk maar morgen kom ik wel even langs…”
  Ik vind het een leuke traditie!

 2. Goedemaandagmorgen!
  Bak snap Margje? Bak snoep neem ik aan dat je bedoelt…
  Weet eigenlijk niet of ze hier in dorp actief zijn met Sint Maarten.
  Bij ons in het appartementencomplex volgens mij niet echt.
  Of zijn we nooit thuis op 11 november?
  Vanavond in ieder geval waarschijnlijk niet. :p
  En moet zeggen dat ik ook nooit met mijn dochter langs de deuren ben wezen leuren.
  Ze heeft het een keer of wat met klasgenootjes de straat op geweest.
  Maar echt veel aan vond ze het niet volgens mij. 😉
  Wens ieder kind iig een fijne sint maarten.
  Wij gaan denk ik lekker dagje relaxen in de sauna. 😉 Heerlijk!

  1. Ja natuurlijk, snoep ipv snap. Dat krijg je van snel een blogje op de vroege ochtend. 🙂 Maar hé, ik was wel een keer op tijd met mijn maandagse blogje!

 3. Ze heeft het een keer of wat met klasgenootjes de straat op geweest.
  moet zijn
  Ze is een keer of wat met klasgenootjes de straat op geweest.

 4. Ja! Hier vanavond ook weer. De lampions knutselden ze al op school, dus zelfs dát hoefde ik niet te doen. Enkel het inslaan van wat snoepgoed, wat waarschijnlijk overblijft, want als je net buiten het dorp woont, komt er bijna geen kip aan de deur.

 5. Hier wordt t niet echt gedaan in ieder geval niet vanuit de openbare basisschool waar mijn dochter zit. De vrije school had wel een aankondiging dat ze door de wijk lopen vanavond, met het verzoek alleen fruit te geven. Maar goed, nog maar eens zien of ze ook echt komen, ik woon op een bovenwoning en die trappen… tja… Meestal word ik overgeslagen.

  1. Hier gaat het ook niet vanuit school hoor Anita. De kinderen maken zelf afspraken en lopen in groepjes van twee tot acht ofzo door de wijk bij de deuren langs (met of zonder ouders als begeleiders op de achtergrond).

 6. hier ook sint maarten, en al weken de liedjes die door het huis schallen! de stokjes doe ik dit jaarniet, doe er een waxinelichtje op batterijen in, geen gedoe met die stokjes waar de lampion afvalt etc…..

   1. de lampions hebben zo’n ijzerdraadje waar je het stokje aan kunt doen (met dat haakje van het stokje). Ze hebben het ijzerdraadje als hengsel gebruikt en in de lampion een waxinelichtje op batterijen (hadden een halve petfles omgetoverd)
    Veel kinderen lopen overigens wel hoor met hun lampion aan stokjes 🙂

 7. Hier ook volop St. Maarten. De oudste loopt dit jaar niet meer, ze is pas 11 maar met haar 1.70m voelt ze zich inmiddels toch te groot 😉
  Ik verbaasde er me dit jaar over dat er op veel plaatsen in NL ineens aan Halloween wordt gedaan!
  En hier hetzelfde Margje, wij hebben van de Amerikaanse ‘mandjes’ waar ze mee lopen ipv plastic tas en die gooide ik vorige week ook leeg. Dat was echt nog van vorig jaar. Hier ook geen snoepers. Mijn jongste heeft liever snoeptomaatjes 😉

 8. Hier wordt geloof ik vooral vanuit de kerk gelopen, maar wellicht ook op eigen initiatief. Ik ben zelf nog uit het tijdperk van voor de electrische lichtjes. Wij hadden lampionnen van de groenteman (pompoen meestal, grote winterwortel voor wie uitdaging zocht) met een gewoon waxinelichtje erin.

 9. Ik leerde het pas kennen toen ik in Nijmegen ging wonen (waar ik stage liep op de Sint Maartenskliniek…)
  Nu (in het midden des lands) heb ik geen idee of we kindjes aan de deur kunnen verwachten. Voorgaande jaren in ieder geval niet.
  En Halloween… alsjeblieft niet!!!

 10. De kinderen zijn aan het lopen “as I type”. Ik zit braaf bij de deur met het mandje snoep, maar het is erg rustig dit jaar. Margje; dank voor je #leukepostopmaandag, het werd uiteindelijk zaterdag, maar dat mag de pret niet drukken. 🙂

 11. Hier is vanavond ook niemand aan de deur geweest maar mijn lief offert zich wel op, dat snoep word niet oud 😉 Ik las net je stap voor stap lampion maken, heel apart! Haal eerst de Pringles of de kat uit het pak woehoehoe. De beschrijving was heel duidelijk en veel makkelijker dan de methode waar ik als hulpouder vroeger op school meehielp een lampion te maken. Met echte kaarsjes, doodeng. Maar het mooiste is dat je in het donker op het toilet ging zitten voor de foto’s. Hahahaha Wat zal dat een gehannis zijn geweest !Of ben je daar handiger in dan ik, kan ook 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *