Ik ben zo blij…

– dat ik niet met een groep mensen in een halfvergane loods hoef te leven terwijl er in alle hoeken en gaten camera’s staan zodat heel de wereld mee kan kijken en luisteren.

– dat ik geen boer hoef te zoeken die ik dan eerst nog eens moet leren hoe je een gesprek persoonlijk maakt of dat een vrouw heus niet de enige binnen een relatie is die kan koken en schoonmaken.

– dat mijn gezin en ik niet gegijzeld worden door een paar agressieve mensen omdat ze willen dat ik de president vermoord.

– dat mijn kookkunsten niet worden beoordeeld door chefkoks.

– dat mijn werk gewoon veilig thuis achter een laptop plaats kan vinden en dat ik niet achter internationale terroristen hoef aan te jagen.

– dat mijn doen en laten geen onderwerp is voor roddelrubrieken in showbizzzzzprogramma’s.

– dat ik niet kan worden weggestemd door een jury of het Nederlandse publiek als ik sta te zingen of dansen onder douche of in de woonkamer.

– dat mijn verbouwing niet gered hoeft te worden, mijn huis niet al jaren te koop staat, ik wel een cent te makken heb, weet wie en waar mijn ouders zijn en gewoon met mijn hele familie aan tafel kan zitten zonder dat ik daarvoor de EO nodig heb.

Wie zegt nou dat t.v. slecht voor je is? Ik word er juist enorm blij van! 😉

19 thoughts on “Ik ben zo blij…”

 1. Helemaal met Mariëlla eens, dit is weer typisch de positieve Margje insteek! Ik noem dat je zegeningen tellen 🙂 En vind het veel beter werken dan er alleen bij stil te staan wat je nog mist. Al heb je niet veel geld, dan zijn we nog zo ontzettend rijk in Nederland ten opzichte van miljoenen mensen die niet eens de eerste levens behoefte hebben. En die zie je ook regelmatig op de tv. Moeders met stervende baby’s op de arm, uitgemergelde mensen, mensen in oorlogsgebieden, volle vluchtelingenkampen etc. Ik tel mijn zegeningen, net als Margje, heel vaak! 🙂

 2. Hihihi! Mee eens! Hoewel ik me afvraag hoe ongelukkig een deel van die mensen er echt van wordt, want veel is zelfgekozen/zelfopgelegd. Ik zou t ook nooit opzoeken in ieder geval. 🙂
  Je laat me weer even heerlijk beseffen hoe goed ik t zelf ook heb. Dank je!! 🙂

  1. Graag gedaan Annette! 🙂 (wat ik trouwens ook nooit snap zijn de mensen die meedoen aan zo’n programma over medische dingen waarmee ze niet naar de dokter durven. Maar dat durven ze dan wel op nationale tv te vertellen en laten zien?!! Nou ja, die programma’s kijk ik ook nooit, maar toch verbaas ik me daarover).

 3. ;-). Mee eens!
  ps had wat moeite om de reacties te vinden (oh, bovenaan bij de tekst), en erop klikken lukte ook niet zo goed (moest er een beetje rechtsonder op klikken)

  1. Scooter, dat geloof ik alleen als je geen tv hebt en geen internet, wang anders zou je toch heus wel een of meerdere omschrijvingen van tv-programma’s moeten herkennen?

   1. Heb wel tv en internet, maar ik kijk eigenlijk geen tv meer, het boeit me niet (meer). En ik herken dus wel iets van de omschrijvingen, maar niet genoeg om er een programmanaam aan te hangen 🙂

    1. Wij hadden ook jaren geen tv. Toen ik zwanger was en veel thuis kwam te zitten wilde ik er wel weer eentje. Ik merk wel dat ik tegenwoordig bewuster kies wat ik wel en niet kijk. Sommige series helemaal volg (of juist kijk op dvd), maar ook besluit om iets niet te volgen (zoals Utopia bijvoorbeeld) en de t.v. uit te zetten en iets anders te gaan doen als er echt niets op is (best vaak 😉 ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *