Wat ik beter had kunnen worden

Ik heb een leuke baan. Met nog leukere collegae en interessante klanten. Vooral presentaties geven of groepsgesprekken leiden is ‘helemaal mijn ding’.

 

Maar soms denk ik wel dat ik beter wat anders had kunnen worden.

 

Websitemaker bijvoorbeeld.

Want ik snap nog weinig van deze website en alle mogelijkheden die er zijn. Zo heb ik dus geen idee hoe ik er voor moet zorgen dat het vinkje dat aangeeft dat jij updates wilt van reacties op mijn teksten niet automatisch aanstaat. Totdat ik heb uitgevonden hoe dat vinkje standaard uitgaat, moet je het zelf maar even doen…?!

 

Taxichauffeur was ook handig geweest. Had ik iedereen en mezelf kunnen rijden naar alle locaties waar we deze week naar toe moeten.

 

Schilder, ook geen gek idee. Want de verbouwing vordert gestaag, maar mijn hemel; wat moet er nog veel geschilderd worden! Was ik schilder geworden, dan had ik mijn vader kunnen helpen misschien. Nu vrees ik dat mijn hulp de boel eerder verslechtert dan verbetert.

 

Of misschien had ik een eigen restaurant moeten beginnen. Had ik vast een kok in dienst gehad die vanavond voor me wilde koken zodat ik niet èn hoef te bedenken wat we gaan eten vanavond èn de boodschappen moet gaan halen èn ook nog zelf alles moet gaan koken.

 

Kapster, zou ook fijn zijn. De kinderen moeten al weken naar de kapper. Maar het komt er maar niet van. Kunnen kapsters eigenlijk ook hun eigen haren doen? Dat zou pas ideaal zijn, want zelf moet ik eigenlijk ook al tijden naar de kapper.

 

Tandarts was misschien ook een goede optie geweest. Vooral omdat ik steeds weer schrik van de rekeningen die wij, gezin behept met niet zulke stralende sterke rechte gebitten, thuisgestuurd krijgen.

 

Voor mijzelf is het al te laat. Maar ik heb kinderen natuurlijk. Daar moet ik op in gaan zetten. Als ik Oudste nou eens push om theaterdirecteur te worden, dan zit ik vast altijd gratis bij alle voorstellingen. En als Jongste nou kapper of visagist wordt, dan zit ik in ieder geval altijd mooi in dat theater van Oudste. Carrièreplanning. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *