De situatie – Code rood in Overijssel

Er geldt een code Rood sinds gisteravond in Overijssel. Niet alleen voor de hele provincie ivm brandgevaar (hemeltje zeg, het is net aan paar dagen mooi weer, dat wordt nog wat deze zomer!), maar ook bij ons thuis heb ik een code rood ingesteld.

Er is namelijke een ernstige toiletpapiersituatie in huize Heida.
Op beide toiletten (eentje in de gang onder de trap, eentje in de badkamer) zijn we bezig met de laatste rol. En er is geen, ik herhaal, geen, nieuwe voorraad toiletpapier in huis.

Code rood is dus afgegeven. Er dient zuinig te worden omgegaan met elk velletje papier dat van de rol gehaald wordt. Zinloos vegen is uit den boze en neuzen snuiten of andere poetszaken dienen niet, ik herhaal: niet! te gebeuren met het plotseling zeer waardevolle papier op de nog resterende wc-papier-rolletjes.

Misbruik wordt bestraft. Geen idee nog waarmee. Ik vermoed met een fietsritje naar de supermarkt om een grote nieuwe voorraad toiletpapier te halen. 😉

Hoe krijgen we het voor elkaar hè? Een voorraadkast vol pasta, beschuit, soep, havermout en allerlei andere zaken die we of vaak gebruiken of die enorm in de bonus waren of afgeprijsd vanwege een andere reden (en waar ik dan tot grote irritatie van Lief enorme hoeveelheden van insla), maar geen nieuwe rol wc-papier meer te vinden. Aaaaaaargh.

6 thoughts on “De situatie – Code rood in Overijssel”

  1. Haha, zóóó herkenbaar! Gebeurt mij regelmatig. Ik presteer het zelfs om het alsnog te vergeten als die laatste rol al echt bijna op is….

  2. Als het WC papier in de aanbieding is bij de AH koop ik van die enorme verpakkingen van 48 rollen, een stuk of 3. Dan kan je weer even vooruit. Ik verbaas me altijd wel over het feit dat ik 3 rollen op de wc-stok (of hoe heet zo’n ding) zet en dat drie dagen later die reserverollen dan gewoon op zijn. Weet niet wat er allemaal mee gedaan wordt maar ik verbaas me er altijd over.

    Als alles op is kan je ook altijd nog vochtige doekjes o.i.d. gebruiken en wij hebben een bidet, klinkt ouderwets maar is wel een uitkomst.

  3. Ik wilde ook al zeggen keukenrol veegt ook heel netjes 🙂 Hoe kun je leven zonder keukenrol? Die gebruik ik werkelijk voor 1001 dingen en kan dus bij hoge nood dus ook op het toilet 😉 Daar staat overigens een rol toiletpapier voor de sier, ik heb nog niet met bankbiljetten de ongerechtigheden opgeruimd. En ik heb ook dozen met tisseus in voorraad voor mijn eeuwige loopneus, waar keukenrol net iets te ruw voor is. 🙁 Maar die lijken me minder geschikt voor de klusjes op het toilet, het lijkt me dat je er snel doorheen gaat ieeeee Wat heb jij leuk papier voor het kleinste kamertje, heel hip! Vroeger namen mensen ook wel eens de krant hiervoor, maar dan krijg je zwarte strepen, ook niet ideaal 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *