Feminisme bla bla bla

Na een (leuke) lange dag inclusief fijn gesprek met twee mooie mensen en twee treinreizen van twee uur elk, kwam ik gisteren tegen etenstijd ‘s avonds weer thuis. Het was snikheet. Correctie, ik had het snikheet. Dus trok ik mijn zomerjurk en het hemdje dat ik daaronder aanhad uit en stond in mijn onderbroek midden in de woonkamer te genieten van het zuchtje wind dat door de raampjes in de woonkamer voor richting de open terrasdeuren achter woei (waaide?).

Mijn zoontje kwam binnenstappen. Hij rook nog steeds naar zomer en buitenspelen en had rode wangen van het rennen (hij rent meer dan dat hij gewoon loopt, het is nog moeilijk voor te stellen dat hij misschien ooit een slome puber zal zijn die niet vooruit te branden is). Hij gaf me een knuffel en liep door naar boven.

Ik liep door het huis, bekeek de post, pakte een iPad om mijn mail te checken, maar voelde me niet geheel op mijn gemak. Ik voelde me naakt. Er zou elk moment een buurkind binnen kunnen stappen (ze zijn kind aan huis hier tenslotte), of er zou een buurman gewoon op de stoep voorbij kunnen komen lopen die, als hij naar binnen keek mijn borsten zou aanschouwen.

Jongste kwam weer naar beneden, kwam even bij me op de bank hangen en leek geen moeite te hebben met zijn blote moeder. Ach ja, die ziet hij natuurlijk wel vaker voorbij hobbelen in huis als ik onder de douche vandaan kom of ‘s ochtends vroeg naar de wc moet.

Er liep ‘n voorbijganger voorbij (het woord voorbijganger geeft al aan dat dat is wat ie doet natuurlijk). “Ik ga even iets aantrekken” zei ik tegen mijn zoon en stond op. “Toch gek hè,” vervolgde ik “dat jij gewoon in je blote bast kan buiten lopen en dat het raar is als een vrouw dat doet. Dat die niet met een bloot bovenlijf kan rondlopen”. Dat vond mijn zoon ook gek. Maar goed, die is net negen en interesseert zich vooral in Kapla, waterballonnen en buitenspelen. Naakte mensen zijn voor hem nog niets meer dan, nou ja, naakte mensen. Best jammer eigenlijk dat ‘grote mensen’ er vaak minder relaxt mee omgaan.

Niet veel later postte een vriendin deze video op Facebook. Een zangeres reageert op een artikel dat de krant The Daily Mail schreef naar aanleiding van haar optreden op een festival. Het artikel gaat niet over haar als artiest, haar performance of songs, maar over het feit dat tijdens het optreden een tijd lang een van haar borsten te zien is omdat haar bh omhoog is geschoven en haar bloes half open staat. Ze reageert met een lied tijdens een bijzonder optreden: KLIK

(als je doorscrollt in haar blog zie je de video die je kunt aanklikken en daaronder staat de tekst; maar kijk zeker de video en lees niet alleen de songtekst). 

Dus, of ik moet vitrage en een slot op de tuindeur, of een blote bast moet ook gewoon worden voor vrouwen, of … geen idee. Maar stom is het wel. Eigenlijk. Dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *