Gooi wat in mijn laarsje?

2014-11-11 12.17.24_resized
Veel wensen heb ik niet dit seizoen, qua kleding en schoenen.

Ik heb besloten dat ik bijna genoeg heb. Genoeg jurkjes, genoeg spijkerbroeken, genoeg hemdjes, genoeg winterjassen, genoeg ondergoed, genoeg shirts. Veel spullen gaan al een jaar of twee (of veel langer al!) mee, en kunnen best nog een jaar of twee in mijn kast hangen en ik kreeg een stapel kleding van een vriendin die erg is afgevallen. Ik heb geloof ik al bijna een jaar geen kleding gekocht (op panty’s na, die kocht ik in bulk, maar die tellen niet mee vind ik). Wel kocht ik een stel wandelschoenen en een stel blauwe laarsjes. That’s it. De rest van de wereld moet er verder maar aan wennen dat ik gewoon steeds dezelfde kleren draag. Natuurlijk, er hangt leuke kleding in de stad, maar ik heb besloten er ook de komende maanden geen geld aan uit te geven.

Het enige wat ik nog graag wil is een nieuw stel lange laarzen (want mijn huidige zijn kapot) en misschien een lang zwart vest (want de vesten die ik nu heb zijn ook een beetje gaar met gaatjes). Daarna is mijn garderobe wel weer compleet. Zo’n vest zal wel lukken in mijn favoriete kledingwinkel in de stad. Die laarzen zijn een ander verhaal. Ik heb werkelijk waar al in alle schoenenwinkels in mijn stad gekeken, alle vijf hadden ze niets in mijn maat. Volgens de verkoopsters zijn juist de enkellaarsjes “in” deze winter. Daarom zijn er minder lange laarzen, en dus helemaal geen laarzen die ik nodig heb (met een brede schacht is dat, en dat klinkt fouter dan het is). Lange laarzen blijken dus zoooooo 2012 ofzo.

Binnenkort moet ik maar eens gaan schoenshoppen in een grote stad. En ik houd eigenlijk helemaal niet zo van shoppen voor schoenen. Online schoenen kopen heb ik helemaal nooit begrepen. Met mijn dikke kuiten (het enige dikke onderdeel aan mijn lijf dat dik is door spieren in plaats van dik door vet!) heeft dat doorgaans ook weinig zin wat laarzen betreft, maar ook voor gewone schoenen snap ik het niet. Ik wil ze toch echt passen en er even op lopen voordat ik ze koop!

Misschien moet ik Sinterklaas eens lief aankijken? Die heeft vast toegang tot een enorm magazijn vol schoenen, toch? Misschien heeft hij mijn model van 2012 ook nog wel!

Geef me maar een laarsje, dank u Sinterklaasje!

7 thoughts on “Gooi wat in mijn laarsje?”

  1. Herkenbaar…ik heb ook hetzelfde probleem, mijn hele leven al. Geen mooie lange laarzen te krijgen in mijn schoenmaat die ook nog over mijn kuiten passen…en dat was helaas ook al toen ik qua kleding in maat 36-38 paste, dus daar lag het niet aan. Ben gewoon gezegend met heel kleine voetjes en kuiten die daar niet bij passen..snif…zelfs voor motorlaarzen moet ik stad en land afzoeken om iets te vinden. Dus ik hou het tegenwoordig maar bij enkellaarsjes…

  2. Hoi,
    Ik ben heel goed geslaagd bij duoboots.com. Je meet de omtrek van je kuiten en daar hebben ze bijpassende laarzen bij! En als het niet past kan je ze makkelijk terugsturen.
    Ik heb geen aandelen in Duo, ik was zelf gewoon heel erg blij dat ik ook eens lange laarzen aankon! Succes!

  3. Voor mij ook heel herkenbaar, ik heb gewoon een hekel aan kleding shoppen!! šŸ˜› Dus ben ik zuinig op wat ik heb en doe er heel lang mee. Nu zijn veel spullen wel een beetje te groot maar daar verzin ik telkens wel wat op. Wel heb ik voor de kerst een lekker warm, gebreide jurk gekocht. Online šŸ˜‰

  4. Hier ook in de bezuinigstand. Wel een paar nieuwe (enkel) laarsjes gekocht. De vorigen heb ik wel 10 jaar gehad en van die vierkante neuzen, dat kan echt niet meer. Hoe je schoenen kan kopen via internet begrijp ik niet. Ik heb er altijd wel een stuk of 6 aangehad voor ik er een heb die lekker zit en waar ik ook nog op kan lopen. Kom meestal uit bij Gabor of Ecco, altijd goed. Voor de rest geloof ik het wel. Als je eens goed in je kast kijkt dan hangt er genoeg en als je er ‘s morgens voor staat trek je toch de helft van de tijd weer die ene lekkere trui of jurk aan.

  5. Je moet inderdaad zoals eerder aangegeven in de reacties eens kijken op de site van DUO. Daar kan je je kuitmaat opgeven. Super handig, heb daar al 3 paar laarzen vandaan. Niet goedkoop maar als je anders altijd laarzen moet kopen die deels van stretchstof zijn wel heel erg fijn. Nu hele leren schachten precies op maat, dat is toch top?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *