Het nieuwe theaterseizoen

20180421_195423

Het nieuwe theaterseizoen bevat ook wat voorstellingen die ook dit seizoen al te zien waren. Nieuwsgierig naar welke ik al zag en die nu in reprise gaan? Ik blogte erover en geef je hieronder de linkjes naar de blogs van voorstellingen die je ook komende maand of komend seizoen nog kunt zien. Misschien krijg je er zin van om ook kaartjes te kopen voor deze voorstellingen? Ik heb in ieder geval al zin in het nieuwe seizoen en zal weer lekker vaak in de zaal zitten. Met mijn portie Vitamine T(h) zit het wel goed dus komend theaterseizoen!

De grote drie
Deze voorstelling speelt in juli nog in het Delamar theater in Amsterdam. Een aanrader voor iedereen die houdt van de liedjes van toen (die nog reuze actueel blijken te zijn). Supercast. Fijne avond. Laatste kans dus deze zomer!
Mijn verhaal: KLIK HIER
Grote drie

Moedt van Marco Lopes
Wat een enthousiaste vent. Tot nu toe voor mij totaal onbekend, maar zeker een leuke ontdekking. Deze cabaretier bezorgt je een fijne avond. Speellijst voor het nieuwe seizoen vind je HIER. Voor mijn verhaal over zijn voorstelling in Utrecht KLIK JE HIER DOOR.

Elke Vierveijzer die liedjes van Maarten van Rozendaal zing (Om te janken zo mooi)
Ook Elke kende ik niet voordat ik deze voorstelling van haar zag. Maar net als Marco Lopes ga ik haar in de gaten houden. In haar speellijst (KLIK) zie ik dat ze op 27 november nogmaals de voorstelling Om te janken zo mooi gaat spelen in het Kulturhaus in Epe. Ik zou zeggen; boek een paar dagen Veluwe en ga luisteren naar Elke. Waarschijnlijk zijn al haar andere concerten ook prachtig, ik moet alleen nog even uitvinden wat ze dan zingt. Mijn verhaal over Om te janken zo mooi lees je HIER

Aanrader waar ik niet over blogte, maar die ook weer te zien is:

Horror
Jullie hebben mazzel. De voorstelling Horror van de Jakop Ahlbom Company komt weer naar Nederland. Ik zag deze theaterproductie een paar jaar geleden en zat gekluisterd aan mijn stoel te kijken. Wat een fantastisch gemaakte, fascinerende en beklemmende voorstelling. Ik had eigenlijk alleen maar een kaartje gekocht omdat ik nieuwsgierig was hoe je in hemelsnaam een horrorvoorstelling in het theater kon maken. Kom, dacht ik, daar koop ik kaartjes voor, al was het alleen maar voor de originele poging om horror naar het theaterpubliek te brengen. Little did i know dat Jakop Ahlbom een ongekend theatertalent is, die met steeds een supercast bijzondere voorstellingen brengt. Dit voorjaar zag ik een andere voorstelling van hem: Innenschau. En weer was ik onder de indruk. Ook lef voor eens iets anders dan cabaret of regulier toneel? Boek! De speellijst voor Horror vind je HIER
Zelf ben ik ook blij: want in de eerste maanden van 2019 komt de voorstelling Lebensraum weer naar Nederland. En er staat een nieuw project in de planning: Le Bal. Zo kom ik gewoon elk jaar aan een portie Jakop Ahlbom! Lees HIER meer over alle voorstellingen.

20180405_192826

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *