Kaarten concert Adele: het nieuwe goud

Goed. Terwijl ik met een rood hoofd stond te crunchen en puffen in de sportschool, zaten andere mensen met een rood hoofd van stress en ellende achter hun laptop/tablet/mobiel in de online wachtrij van de organisator van de concerten van Adele.
Die komt begin juni (2016 ja) naar Nederland en geeft dan een paar concerten in de Ziggo dome.

Binnen twintig minuten waren de concerten uitverkocht en zaten er duizenden fans sipjes te kijken naar hun beeldscherm. Niet gelukt om kaarten te krijgen.
Toen ik dus om half elf nog eens probeerde om tickets te krijgen was ik enorm te laat.

Al snel was er een nieuwe bericht. Er zouden twee extra concerten komen. Vanaf maandag tien uur kun je daarvoor kaarten proberen te krijgen. Maar helaas kan ik dan niet een nieuwe poging wagen. Ik moet voor mijn werk op pad komende maandag. Mensen interviewen over de zorg die ze krijgen nu ze stervende zijn. Palliatieve zorg heet die zorg. Deze mensen zijn er in juni 2016 niet meer. Dat relativeerde de boel meteen enorm.

Het relativeerde zelfs zoveel, dat ik niet eens boos kan worden op het feit der er ondertussen kaarten verkocht worden op Marktplaats voor meer dan duizend euro per stuk. Duizend euro. Per stuk. Er zijn dus mensen die vanochtend wèl kaarten konden krijgen, die geen fan zijn van de zangeres, maar ze slechts gekocht hebben met als doel er enorm veel geld aan te verdienen. Het doorverkopen van populaire concertkaartjes blijkt een goudmijn te zijn. Je vraagt je af waarom je nog zou werken als je op deze manier met de verkoop van vier kaarten voor Adele meteen een paar maandsalarissen kunt binnenhalen.

Oh wacht, ik weet het al. Omdat ik hoe, hoe zwaar en vermoeiend of stressvol het soms ook is, mijn werk interessant en zinvol vind. Omdat ik er rijker van word. Als mens. Niet qua bankrekening. En omdat ik collega’s heb die hun gewicht allemaal in goud waard zijn. Daar kan geen Adele tegenop! En ook geen stomme doorverkopers op Marktplaats.

concert Adele

7 thoughts on “Kaarten concert Adele: het nieuwe goud”

 1. Zo stom, dat doorverkopen. Mijn facebookpagina stond vol met treurige berichtjes van mensen die NIET naar Adele gaan…. Maar blijkbaar is er toch een markt voor de doorverkopers. Ik snap écht niet dat mensen zoveel geld willen neerleggen voor een concert van-wie-dan-ook.

  Fijn dat jij je druk maakt om palliatieve zorg ipv om Adele-kaartjes. Mijn lieve collegaatje loopt volgend jaar (ook in juni geloof ik, met Pinksteren) mee met de Roparun om geld in te zamelen voor meer en betere palliatieve zorg. Go team 175!!! http://www.roparun.nl/teams/overzicht-teams-2016/?team=175&utm_source=Bureau+ICE+nieuwsbrief&utm_campaign=48c0065915-Interne_nieuwsbrief_Roparun11_14_2015&utm_medium=email&utm_term=0_e3aab62719-48c0065915-270695377

 2. Heb daar laatst een heel stuk over gezien, ik geloof bij kassa…. idiote bedragen worden gevraagd!
  En wat een geld hebben mensen er voor over zeg….

  Die Palliatieve zorg vind ik onwijs knap!
  Mijn moeder doet dat ook als vrijwilligerswerk. Ben ik best wel trots op!

 3. En wat ook erg is, mensen die zgn dubbele kaarten hebben, daar “slechts” 100 euro (normale prijs 96,-) voor vragen en verder volledig betrouwbaar overkomen. Na wat heen en weer gemail heb je toch wat twijfels, maar die worden met goede argumenten weggeveegd. Vervolgens geld overgemaakt, nog wat gemaild en dan…………grote stilte. Ik ben nu dus opgelicht voor 300,- (100 van mezelf en 200 van anderen), dat is echt veel geld voor mij en ik baal als een stekker. Want nu dus ook geen geld meer om het maandag nog een keer te proberen.. Weer wat geleerd vandaag.

 4. Een prachtige blog over schandalige toestanden en de vergelijking waarom jij dus jij bent! Jij doet jouw moeilijke werk dus niet voor het geld maar omdat je er rijker van doet als mens. Ook noem je je collega’s, die hun gewicht in goud waard zijn, dat ben jij ook 🙂 Die handelaren respecteren de kopers niet, helpen geen mensen maar lichten mensen op! Die hebben geen vreugde met wat ze doen en zijn dus arm! Geld, te hard om op te eten en te koud om bij te slapen. Natuurlijk heb je het nodig maar hoe je het verdiend maakt een heel verschil.
  Ik had trouwens een ex collega die eerst in een verzorgingshuis in de nachtdienst werkte en daarna in een hospice. Ze vertelde hoe dankbaar het was om voor mensen in hun laatste levensfase nog iets te mogen doen!

 5. Halleluja, echt achterlijk he, die doorverkopers. Gelukkig is het mij wel gelukt om kaarten te kopen.

  Vanmorgen zag ik op Twitter een hoop ophef over Seatwave.nl. Een initiatief van Ticketmaster zelf om doorverkoop van tickets in ‘veilige’ banen te leiden. Doorverkoop is immers niet illegaal. Waar ik het meeste over viel was dat er bij iedere verkoop 10% (!) aan servicekosten moet worden betaald. Hoppa, meteen weer terug in de pocket van Ticketmaster.
  Als je zoiets echt in veilige banen wil leiden, dan zorg je er ook voor dat de tickets tegen een prijs van (pak ‘m beet) maximaal 5% hoger mogen worden aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *