Lachen als een boer met kiespijn

Mijn tandarts is een hipperd. Ik kan online afspraken maken door zelf beschikbare data en tijden te vinden en ik krijg altijd netjes overal een reminder van. Ook van het feit dat het echt wel weer eens tijd is voor mij en de kinderen om op controle te komen bijvoorbeeld.

Ik klikte vorige week maandag (19 februari) bij het lezen van die mail maar meteen door naar de digitale planner van de tandarts. Voordat we weer maanden verder zouden zijn. Omdat het de week erna voorjaarsvakantie zou zijn, hoefde ik geen rekening te houden met de lesroosters van de kinderen. Dus boekte ik een driedubbele afspraak voor maandag de 26e, om drie uur.
Pas later die week bedacht ik dat ik met Lief een weekendje weg zou gaan, en dat we pas op maandag terug zouden komen. Waarschijnlijk was ik wel voor drieën weer thuis, maar het was misschien toch handiger als ik de afspraak zou verzetten. Ik boekte dus woensdag de 21e een nieuwe afspraak voor dinsdag de 27e om drie uur en stuurde een mail naar de tandarts om de afspraak van komende maandag af te zeggen en te vertellen dat ik al een nieuwe afspraak had geboekt voor de dag erna. Goed geregeld. Toch?

Donderdagavond de 22e vertelde Lief dat hij een afspraak had gemaakt bij de tandarts. Want hij had ook een mail gehad dat het tijd was om voor controle langs te komen. “Ik kan gewoon komende maandag al terecht” zei hij enthousiast. “Er was om drie uur nog een plekje vrij!”.

Joh. Je meent het.

Het verhaal was hiermee echter nog niet klaar. Nadat ik eerst in een deuk had gelegen om Lief die dus opeens op maandag naar de tandarts ging, en die gewoon mijn geannuleerde tijdstip had overgenomen, kreeg het verhaal nog een staartje op die bewuste maandagmiddag.
We waren inderdaad ruim op tijd thuis, en Lief zat iets voor drieën netjes te wachten in de wachtkamer bij de tandarts. Om er om half 4 achter te komen dat de tandarts helemaal niet zat te wachten op hem! De assistente had namelijk mijn mail over het afzeggen van de afspraak op maandag pas gelezen nadat Lief zijn afspraak had gemaakt. En ze had in al haar enthousiasme en de drukte niet goed gelezen en bedacht dat wij alle vier van maandag naar dinsdag verzet wilden worden. Oeps. Niet grappig.
Ook niet grappig: Lief lacht al maanden als een soort boer met kiespijn, omdat hij een kies mist. Daar moet dus een nieuwe komen. En dat is niet gratis helaas. Daar gaat je spaargeld, zo een soort van holle kies in…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *