Laurel of Yanny (of Jemmie)

Verbaasd kijk ik naar de tweets van mensen die duidelijk de naam Laurel horen.
Ik heb het fragment al zes keer afgespeeld en hoor niets anders dan Jemmie

Klik hier voor de link naar de NOSsite met het geluidsfragmentje

Overduidelijk Jemmie, dus ik hoor bij #teamYanny denk ik. Want hoewel ik echt probeer Laurel te horen door het woord Laurel te lezen of aan Laurel te denken, ik hoor alleen maar Jemmie.

Een paar minuten laten komt Oudste thuis. Ik laat haar het fragment horen. Ik hoor weer Jemmie. Maar Oudste niet. “Hij zegt Laurel”. Ze snapt niets van mijn Jemmieverhaal. Nogmaals afspelen. Ik hoor Jemmie. Zij weer Laurel.

Ze zoekt de link op op haar eigen mobiel. Om door te zenden naar vriendinnen. Als ze die link afspeelt hoor ik opeens een luid en duidelijke Laurel. Huh???? Ze speelt het nogmaals af. Nu horen we dus allebei Laurel. Ik kan de Jemmie nergens meer vinden.

Misschien ligt het aan het apparaat waarop ik het hoor, opper ik nog. Maar ook op mijn eigen mobiel, met dezelfde links als eerst, hoor ik alleen maar Laurel.

Absurd.

Hoe dan???

Als ik morgen in de trein zit en de conducteur Zwolle hoor omroepen, kijk ik eerst eens goed naar buiten. Want misschien hoort de rest van de coupé wel dat we in Almere zijn.

Ik kan mijn oren en hersenen dus eigenlijk niet vertrouwen. Heel vaag! Wat hoor jij???

Laurel of Yanny? KLIK

In de familieapp gezet; meningen verdeeld. Jemmie zegt het nichtje, Laurel zegt mijn broer. Ik vind dit nog fascinerender dan die jurk met strepen en die schoen die roze met wit of grijs met groen moest zijn 🙂

8 thoughts on “Laurel of Yanny (of Jemmie)”

  1. Ik hoor ook Laurel. Heel apart. Heb zelfs op twee apparaten geprobeerd. Zal vanavond manlief laten luisteren, kijken of die Yanny hoort😂😹

  2. Oeps…. Ik ben slechthorend en hoor zonder gehoortoestellen heel iets heel anders. Ik hoor Jorge. Morgen eens met mijn gehoortoestellen proberen 🙂

  3. Ik hoor Yanny, mijn dochter ook en mijn man hoorde eerst Yanny, toen Laurel en kan ze nu allebei horen! Echt heel bizar! Zal het later vandaag nog aan mijn andere dochter laten horen. Kijken wat zij zegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *