Maandag is #leukepostopmaandag-dag

Blogfoto Pompoensoep

Vorige week won Geartsje de leukepostopmaandag. Zij krijgt dus leuke post van mij. Ik lijk Sinterklaas wel. 😉

Vandaag is al de twaalfde keer dat ik een maandags blogje schrijf waarmee jij leuke cadeaupost van mij kunt winnen. Tot eind december ga ik er mee door. Dan ga ik het nog maar een keer per maand doen (want helaas zijn al die cadeautjes en postzegels niet gratis!). Maar wie weet mag ik dan wat vaker cadeautjes van anderen verloten?! Dat zou leuk zijn!

Meedoen is makkelijk, laat een reactie op dit blogje achter en je loot mee. Elke week weer kans dus op #leukepostopmaandag

Bij ons is het vandaag ook maandag-kliekjesdag. Sinds vrijdag eten we de vriezer en voorraadkast leeg. Dan kunnen we de koelvriescombinatie straks voor de eerste keer eens ontdooien. Hoe vaak moet zoiets eigenlijk?

Gelukkig kunnen we de restjes en voorraad aanvullen met de groenten en fruit uit de biotassen die we elke donderdag of vrijdag ophalen in de supermarkt. Ik vind het wel een soort sport om met alle voorraad en kliekjes in de koelkast en vriezer en de spullen in de voorraadkast allerlei lekkere en verschillende maaltijden maken.

Vanavond eten we zelfgemaakte pompoensoep (met een pompoen uit de biotas en restjes prei die nog over waren van vorige week). Ik had het nooit zo op pompoensoep, maar ik moet bekennen dat ik al zin heb in vanavond, want mijn soepje ruikt en smaakt heerlijk!

Gisteren aten we drie verschillende pasta’s (strikjes, gewone spaghetti en speltspaghetti) met een tomatengroentensaus uit de vriezer. Eindelijk alle restjes droge pasta op. Zonder al die open zakjes pasta lijkt de voorraadla gelijk wat netter en de kinderen vonder het wel grappig al die verschillende kleuren en vormen pasta op hun bord! Dat ik nog een half zakje geraspte kaas in de koelkast had liggen hielp ook 🙂

Ook kwam er dit weekend nog een flinke portie hutspot uit de vriezer. Een prima maaltijd in combinatie met de bioworstjes die ik ooit in de aanbieding kocht en ingevroren had.

Vertel, wat eet jij vandaag? En wat is jouw lievelingskliekjerecept?

 

 

26 thoughts on “Maandag is #leukepostopmaandag-dag”

 1. Kliekjesdag is bij ons altijd feest, want dan mag je kiezen wat je eet!! Levert soms rare combi’s op, maar daar maken kinderen zich niet druk om 😉
  Restjes uit de koelkast opmaken doe ik vaak door er soep of pizza mee te maken, daar kun je van alles in of op gooien!
  Eetsmakelijk vanavond!

 2. Met het meeste gejoel worden mijn groentepannenkoekjes ontvangen. Snij alles wat je kwijt wilt in blokjes van .5 cm bij .5 cm. Heel harde groenten (zoals wortel, knolselderij, sperziebonen) kook je een paar minuutjes voor. Doe alle groenten, liefst met een gesnipperd uitje en een klein blikje mais, in een kom en schep er 3 tot 6 grote eetlepels bloem over (ligt eraan hoeveel groente je hebt) roer er een ei door en wat melk. Roer tot je geen klontjes meer hebt, die er zout, peper, door en bak dit per eetlepel in hete olie.
  Superlekker met ketjapsaus erbij: fruit een geperst teentje knoflook in zonnebloemolie. Doe daar een beetje sambal bij en een flike scheut zoete ketjap. Roer en giet er wat tuinkruidenbouillon bij. Bindt met een beetje maizena.

  Tadaa! Alle lillike rimpelgroente verwerkt tot kinderfavoriet.

 3. Hoe vond je de pompoensoep? Ik maak het gemiddeld 1x per twee weken in de herfst/winter. Heerlijk! Zo’n kliekjesdag (of meerdere dagen) moet ik ook eens houden, haha!

 4. Wij hadden vrijdag ook kliekjesdag ( kids: wat zijn dat kliekjes?):-))
  Heerlijk nog stamppot andijvie en erwtensoep, rijst en falafelballetjes. Rare combi maar iedereen kon kiezen.
  Vanavond wraps op het menu. Makkelijk, snel en veel groenten. En de kinderen vinden het heerlijk en het is wel makkelijk om ze zo hun groenten te laten eten. Met jongste is dat anders nog wel eens lastig.

 5. Vandaag kliekje uit de diepvries in de vorm van vis wat over was van een bbq-feestje. Absoluut geen straf…. 🙂 Je zet me wel tot denken: toch ook maar weer eens de diepvries ontdooien. Destijds bewust gekozen voor een niet no-frost. “want dan ruim je de diepvries tenminste weer eens op”

 6. Hier eten we regelmatig kliekjes uit de diepvries.
  omdat ik restanten (bijna) altijd invries.
  We hoeven zo soms een week niet te koken 😀
  Supermakkelijk dus en wel handig als zowel lief als ik een slechte week qua reuma heeft 😀

  Vandaag eten we trouwens hutspot.
  Ook een kliekje, maar dan van gister en nog genoeg voor ons samen vandaag. Wel zo makkelijk!

  (het kliekjesrecept van Tallina ga ik trouwens zeker een keer proberen, wat een goed idee!)

 7. kliekjesrecepten heb ik niet,want met vier hongerwolfje–kindertjes–blijft er nooit wat over!
  Vanavond een witlofsalade met noten et roquefortkaas vooraf,dan kalfsrollade met koolraap in honingkaramel en toe fruitsalade en brownies…ik hou van koken en gezien de culinaire achtergrond van dit land moet ik toch een beetje meedoen!

  maar stiekem droom ik van hutspot met rookworst,laat die Fransen dat maar niet horen!

 8. Ik heb genoeg restjes van maaltijden in de vriezer dus lief kan kiezen. Weggooien vind ik zonde, en daarom vries ik alles wat overblijft in. Ik heb nl nog al eens de neiging om voor 5 te koken terwijl we nu met z’n tweeen zijn Handig die bakjes van de chinees, word weer eens tijd dat we chinees halen want ik ben er nu bijna doorheen ;-)Ik moet ook de vriezer eens nodig ontdooien maar hier ligt ook nog veel groente en vlees in. Ik wacht een paar weken op nachtvorst en dan kan het s nachts goed verpakt in de schuur staan terwijl mijn hele oude diepvrieskist ontdooit :-)Het recept van Tallina lijkt me ook wel wat. Snel eens proberen.

 9. Wij eten zo gebakken aardappelen met zalm/geitenkaas uit de oven (visstick voor de grootste puber) en een salade van komkommer, tomaat en feta…

 10. Wat een feest met die verschillende pasta’s, ik heb dat ook wel eens gedaan.
  Vandaag was het voor ons een kant-en-klare boerenkoolstamppot, wegens gebrek aan tijd of was het nou wegens een slechte planning? Het smaakte best, maar ook wat zout..

  En wat een leuk fenomeen, de leukepostopmaandag. Ik zet vanavond ook maar eens mijn schoen, in die van mijn zoon zit er tot nu toe zat er altijd nog een pakje in ‘s morgens..

 11. Vandaag toevallig ook een kliekje gegeten. Pasta met groente die over was van vrijdag. Opgebakken, wat extra saus erdoor en wat extra kaas erover. Snel en simpel 🙂

 12. Mijn favo kliekje: pannenkoeken!!! Niet meer bakken en vette walm, maar nog wel genieten van zelfgebakken pannenkoeken!!! (of koud met ijs en chocoladesaus…)

 13. Wij hebben bijna nooit kliekjes, want mijn man kon altijd heel afgepast koken. Sinds hij ziek is, kook ik, maar ik vind het vreselijk!! Gelukkig word ik geholpen door lieve collega’s of kerkleden die regelmatig een bak stamppot of pasta voor ons hebben gekookt. Fantastisch! Die bakken zijn absoluut het lekkerst!

 14. Kliekjes hebben we niet zo vaak.
  En als er wat over blijft eet ik zelf dat graag de volgende dag als ontbijt.
  (raar mens ben ik hè!)
  Krijg ‘s morgens makkelijker een warm kliekje dan brood naar binnen.
  En wat we vandaag eten? Eigenlijk nog geen idee.
  Zal zo de diepvries ” eens in”
  Er zit nog wel vlees en vis in en ook wel groente,
  Even wat aardappelpuree erbij en we zijn weer klaar.
  Komt vast goed.
  En diepvries ontdooien doe ik ook bij voorkeur als t vriest.
  En soms neemt “pech” het initiatief. Dan zit de stekker op 1 of ander onverklaarbare wijze niet goed in het stopcontact.
  En dan is niet alleen de diepvries maar ook “de hele zooi” erin ontdooit.
  Succes.
  Ik ga maar eens wat eetbaars op tafel “toveren”.

  1. En wat hebben we uiteindelijk gegeten?
   Vond nog een paar shaslicks in de diepvries.
   Die heb ik (van de stokjes af) gebakken met extra paprika en ui.
   En door een zakje “gewone” aardappelpuree heb ik fijn gesneden ui & paprika gedaan en een dikke lepel vol kruidenkaas.
   En hier “koekjes” van gebakken.
   En wat gebakken appelpartjes en appelmoes uit een potje erbij.
   En het was heerlijk. (al zeg ik t zelf) 😉

   1. Jummy, en dat met de aardappelpuree probeer ik ook een keer, Ik maak met kruiden van gewone aardappelpuree wel iets speciaals maar heb er nog nooit koekjes van gebakken. Lijkt me wel heel lekker, bedankt voor de tip!

 15. Cashflow is erg laag op het moment (lees: non-existent) dus ben ik ook de kliekjes aan het opmaken. En lekker! Grappige vind ik dat als je bewust moet kiezen in supermarkt ik juist vaak lekkerder kook. Minder toevoegingen, minder omdat het kan en meer omdat het lekker/gezond is. Niks kant en klaar. En inderdaad, kliekjes goed gebruiken. Pasta over van de avond de dag erna koud als pastasalade eten. Uitje, stukjes komkommer en paprika erdoor, augurkje klein snijden en erdoor blikje tonijn. Lepeltje mayo, lepeltje yoghurt. Gewoon heel lekker. En alles stond al in mn koelkast /voorraadkast.

  1. Toen ik, gelukkig lang geleden, alleen bijstand had leerde ik creatief koken zoals ik het noemde (met galgenhumor, dat wel) Kijken wat je nog in huis hebt en daar iets gezonds en lekker van maken. Omdat ik nog steeds veel te veel pasta kook heb ik ook vaak de dag erna pasta salade 🙂

 16. Goh. Een lievelingskliekje? Dat heb ik denk ik niet. Hoewel ik laatst wentelteefjes bakte van oud brood. Dat had ik voor het laatst als kind gegeten, yum. Telt dat als oud-brood-kliekje?

  En vanavond was zwemles-haast-en-makkelijke-eetavond. Pitabroodjes met geblancheerde spitskool, mosterdsaus en gehaktballetjes. Was eigenlijk heel lekker. Leve de AH recepten 🙂

 17. Doris heeft deze keer gewonnen. Met dank aan Oudste die een getal mocht noemen tussen van 2 t/tm 20 en enthousiast 12 riep. De twaalfde reactie is van Doris. Dus hoera voor Doris!

 18. Oh wat herkenbaar! Ik heb laatst een nieuwe koelkast gekocht. Mooi glimmend, energiezuinig en een grotere koelkast. Maar het vriesgedeelte is wel de helft kleiner is dan mijn oude vriezer was. Dus toen wekenlang alleen maar uit de vriezer gegeten. Ik blijk aanbiedingen te kopen en dan thuis te bewaren ipv opeten. Dus ik kwam van alles tegen aan acties: diepvriesgroente, diepvriespizza’s, rösti, vega hamburgers en zelfs brownies. Nu probeer ik minder te hamsteren.
  En vanavond kliekjes: pompoen met salie en kaneel uit de oven. Keisimpel voor de volgende keer dat je een pompoen in je tas vindt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *