Margje goes Kim Kardashian: Met de billen bloot

 

Margje

Halve Margje

 

Nee, wees gerust, je kunt mijn blog gewoon nog steeds op het werk of in de trein lezen. Ik ga heus niet net als Kim Kardashian letterlijk met mijn billen bloot het internet op. Zelf ben ik meer van het figuurlijk blootgeven hier op Margje.nu en dat is wat ik vandaag ga doen.

 

Ik ga namelijk toegeven dat dat PSSTproject minder goed gaat dan gepland. Dat ligt niet aan mijn PSST’s (want die zijn elke dag weer even attent en aardig), maar wel aan mijn zoetzoutvetverslaving (want die krijg ik maar niet helemaal verslagen).

Ik val nog steeds af, dat wel, maar het gaat wel met slechts een paar onsjes per week. En dat schiet niet reuze op natuurlijk. In totaal ben ik nu 14 kilo afgevallen. Dat is 10 minder dan ik had bedacht toen ik aan mijn PSSTjaar begon. Gelukkig is 14 kilo ook niet niets. Als ik mijn PSSTproject niet had gehad, was die 14 kilo er waarschijnlijk niet af geweest.

Zonder mijn PSSTproject was ik, als ervaringen uit het verleden als leidraad mogen worden genomen, vermoedelijk een kilo of acht afgevallen in de eerste paar maanden. En dan had ik in de maanden erna waarschijnlijk er weer zeven (of negen) kilo bijgegeten.

Dus ja, ik ga minder goed dan had gekund. Maar ik heb het nog niet opgegeven. Ik ga door. Samen met mijn PSST’s.

Afvaltechnisch ben ik bijna op de helft. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Maar ik ben nog wel steeds op weg. Nu op naar die tweede helft. Ik ga me minder richten op het eten, maar meer op bewegen en vooral op mijn state of mind. Nog meer dan ik al wist dat het was, heeft het te maken met emoties, gedachten en hormonen.

Ik ben halverwege, halverwege Minder Margje. Ik hou mijn kleren aan, maar het is me allemaal niet in mijn koude kleren gaan zitten wat er is gebeurd de afgelopen maanden. Nu het minder goed gaat dan gehoopt, moet ik leren niet boos te zijn op mezelf, of teleurgesteld zijn over wat ik heb bereikt, maar door te gaan, niet op te geven, maar nieuwe moed te vinden om alsnog daar aan te komen en daar te zijn waar ik ooit van droomde. En dat zijn trouwens dan weer niet die billen van Kim Kardashian. Die bezorgen me eerder een nachtmerrie! 😉

 

 

SintMaarten

Een heel ander soort nachtmerrie: De komende week is het zaak niet te bezwijken voor de verleiding van al het opgehaald SintMaartensnoepgoed 😉 

*** Meer weten over mijn PSSTproject? Mijn oproep lees je HIER ***

*** Alle blogjes over PSST lees je in de categorie Minder Margje; HIER ***

 

22 thoughts on “Margje goes Kim Kardashian: Met de billen bloot”

 1. Nog even volhouden Margje, het komt goed! Minder kilo’s als gehoopt is niet erg, het gaat op den duur altijd langzamer en ik spreek uit ervaring. Je hebt al een mooi resultaat behaald! Sint Maarten snoep weggooien of ergens uitdelen!

 2. Niet om het een of ander hoor, maar je ziet er op je foto’s van de laatste maanden ERG GOED uit, vrouw. Dat heb ik al vaker willen zeggen maar deed het nooit. Nu is het moment daar. Wat zie je er blozend, gezond en goed uit. Echt. Dus, hou vol. Denk maar SNOEP IS POEP. CHIPS IS KIM KARDASHIANS BIPS. Zoiets. Ik hoop dat het helpt. Hou vol. Super wat je er al af kreeg. (Trouwens, eerst zag je er ook goed uit maar nu nog meer, blozender. Kunnen natuurlijk ook de hormonen zijn….)

  1. Margot, ik heb echt zo hardop moeten lachen om dat Snoep is poep, Chips is Kim Kardashian bips. Die houd ik erin. Heerlijk!!

 3. Margje. Wees toch trots op jezelf dat er toch al ff 14 kilo af is.
  Dat is beslist niet mis hoor.
  En alleen al het feit dat je niet aankomt is al positief. 😉
  En je valt zelfs af. Ook al is het mss langzamer dan je wenst.
  Het is wel zo als je langzaam afvalt, je vel dan ook makkelijk mee krimpt.
  En je straks niet met een “meter” vel zit wat je over hebt.
  En het over het algemeen ook makkelijker af blijft.
  Goede dingen komen ja langzaam. En dit komt op den duur ook vast goed.

  Ben dan een paar maanden later begonnen dan jij.
  Maar hier gaat t ook langzaam. En koolhydraat beperkt eten kan ik echt iedereen aanraden die wat pondjes/kilootjes of echt kilo’s wil minderen.
  Het is echt prima vol te houden. (Het is ook geen dieet hè, maar echt een levenswijze.)
  Uiteraard zijn er ook (lekkere) dingen die je niet meer mag.
  Maar er is ook heel veel lekkers wat je wel mag.
  En wat heel belangrijk en fijn is.
  Je mag eigenlijk geen honger hebben. Je mag je buikje (met de juiste dingen) vol eten.
  En op fb zijn er veel verschillende groepen met koolhydraatarme/koolhydraatbeperkte recepten.
  En als je ziet wat voor heerlijk dingen daar langs komen. 😉
  Daar wordt je ook echt gesteund door leden van de groep.
  Wou dat ik deze levenswijze jaren eerder had gekend. 😉

  Wens je verder heel veel succes. En heb er vertrouwen in dat je de kilo’s die je kwijt wil. Er op den duur ook echt af zijn/gaan.

  groet Gea.

 4. Margje, ik sluit me volledig aan bij Gea’s commentaar. Het heeft mij 3 jaar gekost om 30 kilo kwijt te raken, maar ze blijven er nu wel zonder moeite af. Wil nog 10 kilo meer kwijt, maar dat is moeilijk. Dus houdt moed inderdaad, zelfs n paar ons per week eraf zet zoden aan de dijk. Zoals t spreekwoord zegt: 1 draadje per dag is n hemdsmouw in n jaar, zo is t met de kilo’s ook. Sterkte en als je psst’s tekort komt, wil ik je best nog n 2e dag steunen!

  1. Dank je Moi. Zolang het inderdaad maar naar beneden blijft gaan! Ik vind het zo knap dat jij die 30 kilo kwijt bent en kwijt blijft!!

 5. 14 kg eraf en beter voedings- en leefgewoonten vind ik heel goed!! Ok, niet het doel wat je gesteld had maar misschien lag dat doel te hoog? Nu die betere gewoontes vast houden, in laten sluiten. Zodat je er op een gegeven moment niet eens meer over hoeft na te denken! En dat St. Maarten snoep,je gaat toch niet STELEN van het door je kids zelf verdiende snoep? Misschien dat dit helpt!;-) Go Margje go!!

  1. Klopt hoor Tanje, ik ga het snoep van de kinderen ook niet “pikken” 🙂 (maar ik doe er wel wat anders mee, kijk woensdag maar eens op Vrouwonline!)

 6. 14 kilo is echt al iets om trots op te zijn hoor! En de rest komt ook wel, echt. Misschien iets minder snel dan je gehoopt hebt, maar bedenk dan maar dat het er waarschijnlijk ook niet allemaal in een jaar bij gekomen is destijds. Ik geloof erin dat langzaam afvallen ook echt de beste manier is om daarna ook het gewicht te kunnen vasthouden. Je komt er wel!

 7. Ik moet ook ook minimaal 20 kilo afvallen, maar het is een moeilijk proces. Ben behoorlijk chocoladeverslaafd. Maar het moet nu echt gebeuren.

  Ik las een paar jaar geleden een keer dat je alles na een verjaardag of alles wat je aan snoep e.d. krijgt/over hebt in de vuilnisbak moet gooien. Als je het allemaal opeet gebruik je je lijf als vuilnisbak. Dat is natuurlijk zo en ik gooi het nu dus ook allemaal rigoureus weg. Na verjaardagen logeerpartijtjes van neefjes/nichtjes hier, weg ermee.
  Als ik zondig dat eet ik iets lekkers van de bakker zodat het de zonde waard is en geen vieze fabriekskoeken of zakken snoep.

  Sterkte met je project, ik vind 14 kilo al heel wat. Die zijn er toch maar mooi af.

  1. Oeh, dat weggooien vind ik wel een dingetje hoor. Maar je hebt wel gelijk, je kunt beter voor kwaliteit gaan dan voor kwantiteit!

 8. Dat doe je hartstikke goed vrouw! 14 kilo is niet niks.
  En ook goed dat je blijft vermelden hoe het je gaat. En dat je er moeite mee hebt. Want het is ook moeilijk wanneer je van lekker eten houdt. Je bent gewoon erg goed en gezond bezig!
  Volhouden en trots zijn. Succes!
  Diana.

  1. Dank je Diana. Ja, ik kan moeilijk niet vertellen hoe het gaat, grijns, dat zou ook wat gek zijn. En ach, zo ben ik wel een mooie tegenhanger voor al die succesverhalen met mega veel gewichtsverlies en binnen een half jaar 50 kilo lichter enzo. Wie weet word ik ooit het voorbeeld van HEt duurt een paar jaar, maar dan heb je ook wat 😉

 9. Ben het helemaal met voorgaande reacties eens. 14 kilo is echt heel veel! Vind juist knap hoe je het doet en dat je ook zo eerlijk bent over de verleidingen en dat je er dan wel aan toegeeft, maar veel minder dan bijvoorbeeld vorig jaar. Toen een zak, nu een handje chips.
  Dat geeft toch ook aan dat de knop om is

 10. Hoi Margje,

  doel was toch een gezonde leefstijl en afvallen? Vind dat je het knap doet, beide dingen tegelijk. Zoals iedereen al gezegd heeft: 14 kg is echt al heel veel (zoveel weegt een kind van 4 tenslotte, die hoef je dan niet meer rond te zeulen!). Enneh, die andere kilos lukken ook nog wel, al duurt het misschien wat langer dan je wilt, gewoon volhouden wat je al doet – dat je het kunt heb je al bewezen! Belangrijkste is dat ze wegblijven en dat jij je gezondheid hebt verbeterd.
  Voor mij ben je in ieder geval een inspiratie, ben zelf ook minder gaan snoepen en val stiekem telkens een beetje af.
  (die slogans van Margot ga ik ook gebruiken! Hilarisch zijn ze.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *