Margjes weekplog Home sweet home

 

Deze week werkte ik alle dagen een halve dag thuis. Geen verre treinreizen dus deze week, of lange dagen van huis. Gewoon thuis achter mijn laptopje aan de slag. Daar valt weinig interessants over te ploggen 😉

Gelukkig deed ik ook nog andere dingen. Het was vooral een weekje vol avondjes uit, mazzelbips die ik ben!

Maandag was het dan eindelijk zo ver. Al ‘mijn’ collectanten hadden hun collectebussen ingeleverd en dus konden vriendin G. en ik gaan tellen. Hoeveel zouden de collectanten dit jaar hebben opgehaald voor Alzheimer Nederland? Het kost even wat tijd, al die bussen openen en al het geld tellen, maar uiteindelijk wisten we het eindbedrag; 1088 euro. Wauw!!!

De meeste collectanten lopen een straat of twee of drie en halen dan iets van tussen de 30 tot 80 euro op, maar één van mijn meest trouwe en hardwerkende collectanten loopt zich een week in het zweet, heeft drie bussen nodig omdat na twee dagen de bus te zwaar is geworden van al het kleingeld en zij haalde in haar eentje meer dan 450 euro op. Echt supergoed! Speciaal voor haar maakte ik foto’s van de inhoud van haar drie bussen. Gaaf toch:
20141117_142825
20141117_143940
Superfijn dat al die collectanten elk jaar weer met de bus op pad willen, en ook fijn dat vriendin G. elk jaar weer wil helpen tellen! (Dat mag volgens de richtlijnen ook niet in je eentje trouwens).

Dinsdag reisde ik met Oudste met de trein naar Heerenveen, daar zit haar orthodontist. Bijna een jaar heeft ze haar blokbeugel nu, en het ding heeft goed werk geleverd. Ze is klaar voor zo’n plaatjesbeugel nu. Maar niet voordat er vier (4!!!) kiezen getrokken zijn, zo vertelde de orthodontist ons. Dus kreeg ik een brief mee voor de kaakchirurg. Begin januari moet Oudste onder het mes. Ik vind het nu al zielig.

‘s Avonds zocht ik een leuk adresje voor een weekendje weg met Lief. Mijn ouders willen wel een een weekend oppassen, dus we kunnen samen twee nachten weg. Wat een luxe! Vaak leven we een beetje langs elkaar heen met alle afspraken die we allebei hebben, en ons werk kost ons natuurlijk altijd ook veel tijd. Dan is het erg lekker om even samen weg te kunnen gaan en twee dagen en twee nachten echt de tijd voor elkaar te hebben. Ik bekeek ook wat hotels in Zwolle, en verwonderde me over de tekst bij die hotels. Hoe bijzonder is dat monument in Urk toch dat het genoemd wordt bij alle hotels in de omgeving????
20141120_114335

Woensdag was Oudste ziekjes, en bleef ze thuis van school. Ze was ‘s ochtends wel opgestaan, maar bleek al gauw te moe om naar school te gaan. Ze ging op de bank liggen, ik deed haar een dekentje over en belde school af. Uiteindelijk sliep ze tot 12 uur ‘s middags, na de lunch knapte ze gelukkig weer een beetje op (maar bleek ik ondertussen een beetje koorts te hebben, oeps!). Even een kopje thee tussendoor maar dan en de theaterrepetities van die dag afzeggen!
2014-11-21 14.58.13

Donderdag waren we allebei weer fit en fruitig genoeg om gewoon aan de slag te gaan. Gelukkig maar. Ik bestelde online een fotohanger voor mijn moeder. Tijdens ons weekendje weg naar Zeeland had ik een mooie foto gemaakt van haar vier kleinkinderen. Nu liet ik er een mooi cadeautje van maken. (Twee dagen later werd de hanger al thuisbezorgd. Supermooi is ie vind ik!).

‘s Avonds ging ik met mijn moeder naar het theater. Een paar keer per jaar neem ik haar mee naar een voorstelling (meestal een toneelstuk, en meestal gaat het dan over iets als ouderdom, dementie, familieperikelen of ander drama – vindt ze leuk). Deze keer zagen we De laatkomer. Het Noord Nederlands Toneel speelde een stuk naar het boek van Dimitri Verhulst. Een indrukwekkend stuk, met een zeer goed spelende Hans Dagelet.
NNT

Vrijdagmiddag kwamen er twee vriendinnen mee met Oudste. Ze bleven logeren tot zaterdag. We aten groentensoep en pizza en zij speelden Giebelen en OnvoorSPELbaar, twee bordspellen die reuze geschikt bleken voor giechelende tienermeisjes. Ik repeteerde tussen zeven en negen ‘s avonds nog een keer voor het Sinterklaas theaterstuk waar ik 30 november en 3 december in meespeel. Dat was erg gezellig en volgens mij gaat het echt een leuk stuk worden! Wie de Sint speelt en wie de Pieten, dat is natuuurlijk mega geheim, dus hierbij een aangepaste foto van de cast! 😉
20141121_201441

Zaterdag is altijd een dag vol boodschappen, opruimen, wassen en schoonmaken. Dat deed ik deze keer ook, maar eerst hielp ik Oudste en haar logeetjes met het maken van whoopies. Dat konden ze bijna helemaal zelf, met een mooi eindresultaat.
20141122_115614
Aan het eind van de middag nam ik de trein naar Meppel, om met vriend R. bij te kletsen bij een etentje. Tijdens het etentje whatsappten we nog even met een paar vrienden om een borreldate in december te plannen (je moet je leven zelf leuker maken tenslotte!). Terwijl ik een bericht in de groepsapp typte, maakte R. een foto van mij en postte die in de groepsapp. Heel meta! 2014-11-23 12.28.13

Na het etentje gingen we naar de schouwburg en genoten we van de voorstelling van Marc Marie Huibregts. Een echte aanrader!!

Marc Marie

Zondag draaide ik nog een was of twee en werkte de administratie bij. Om vier uur vertrokken vriendin E. en ik naar Zwolle. Daar zagen we de film Samba (van de makers van Intouchables). Na de film genoten we van een bord lekkere pasta bij een leuk Italiaans restaurant, terwijl we praatten over de film, onze kinderen, mannen en werk. Wat een heerlijke afsluiting van deze week.
Samba

Nu alleen nog even onthouden dat ik wat vaker foto’s moet maken van de dingen die ik doe, anders valt er weinig te weekploggen! 😉

Alle foto’s in deze plog maakte ik zelf, behalve die van Samba, Marc Marie en Hans Dagelet, die zijn van de makers van deze voorstellingen!

2 thoughts on “Margjes weekplog Home sweet home”

  1. Heel apart,pas toen ik naar reageren ging zag ik je foto’s en werd het een plog 🙂 Ach, beter laat dan nooit, zo las ik alles 2 maal 😛 Je heb goede collectanten en respect voor die 3 bussen dame of heer! Arme oudste,is nogal wat, 4 kiezen 🙁 Geen wonder dat ze zich woensdag niet lekker voelde, zeker slecht geslapen. En een “kopje”thee noem je dat ;-)? Leuk idee, die hanger voor je moeder en reuze gezellig, zo regelmatig met haar uit te gaan! Ik heb me rot gelachen om die foto van de cast 🙂 Hoe kreeg je het voor elkaar? :-)Die whoopy’s zien er erg lekker uit!! En toe maar, een etentje een theaterstuk en naar de film, je bent goed bezig 🙂 Toevallig was ik afgelopen weekeind ook een weekeindje weg, Naar Eindhoven. Goed en niet te duur hotel met fantastisch ontbijt! Ontelbare verwarmde terrassen waar je lekker kon eten. En een heel leuk, autovrij winkelgebied! Het was dus heel erg gezellig en mijn lief en ik knapten er helemaal van op! Zo even weg met z’n twee-en. Met heel veel dank aan een oppasdochter voor de 2 honden en 2 katten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *