Meisjes van 14

Meisjes van 14 horen huiswerk te maken
En in het weekend uit te slapen tot een uur of elf.
Meisjes van 14 moeten giebelen met hun vriendinnen
En blozen om een eerste zoen of ietsies meer.
Meisjes van 14 zouden mogen dromen van alles wat ze nog kunnen worden
Terwijl ze al zo helemaal perfect zijn.
Meisjes van 14, kinderen nog, met de belofte van de vrouw die ze in zich dragen.

Meisjes van 14. Mogen niet vermist zijn. Of gevonden worden in een sloot.
Beroofd van alle toekomstdromen.
Alleen maar angst en verdriet achterlatend.
En nooit meer 15 worden.

17 thoughts on “Meisjes van 14”

 1. 😔😡😳😭😭
  Hoe is het mogelijk. En dan zo dicht bij m’n dorp en stad.
  Weer zo’n drama in de buurt.

 2. De mooiste bloemen worden als eerste geplukt …. bizar eng deze veel gebruikte … deze bloemen … zijn waarschijnlijk bruut weggenomen … zoveel medeleven voor ouders, zusjes/broertjes en rest van de familie 😘

 3. Hele mooie woorden en niet alleen ik vind het want ik zie je tekst overal opduiken op social media.
  Overal staat wel bij dat het niet hun tekst is trouwens.

 4. Wauw, ik ben echt onder de indruk van hoeveel het gelezen en gedeeld wordt. Fijn dat mijn woorden de mensen raken. Verdrietig ook dat het geschreven kon worden 🙁

   1. Niet alleen Fb en Twitter, maar ook Instagram en Snapchat. Het is echt zo mooi geschreven. Ik zit het te lezen met een brok in m’n keel. Ik besef me nu ook wel dat ik heel goed moet opletten en oppassen, want het kan mij ook zomaar overkomen (ik ben 15). Echt te triest voor woorden dit. Dat mensen gewoon zo ‘gestoord’ zijn dat ze dit doen. Niet te geloven.

    1. Ook op snapchat? Ik word nog eens hip zonder dat ik het door heb (en zonder dat iemand het weet, omdat mijn naam er niet bij staat, helaas). Maar meis, Yentl, geloof me. Dit is een uitzondering. Wat niet wil zeggen dat je niet altijd goed moet opletten. Maar ik wens je vooral een jeugd vol hoop en geloof in het goede!

 5. Het komt zo binnen je woorden…..kippenvel van kruin Tot teen bij het lezen. Ik heb zelf een puberdochter thuis en dit slaat zo de spijker op zijn kop! Verschrikkelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *