Mijn moeder zei altijd…

 

Op Twitter vertelde iemand dat haar moeder haar altijd waarschuwde wel netjes ondergoed aan te trekken, voor het geval je een ongeluk zou krijgen en in het ziekenhuis zou eindigen.

Ik moest grinniken. Want ik leerde dat ook. Van Je weet maar nooit, en stel je voor…

Soms, als ik onverhoopt toch eens een bijna kapotte onderbroek aantrek (omdat ie is ontsnapt aan mijn kritische oog en niet in de prullenbak is beland, of omdat ie zo lekker zit…), dan denk ik iets als “Zul je zien, beland ik juist vandaag in het ziekenhuis”.

Want als je in het ziekenhuis terecht komt, dan is natuurlijk niets erger dan dat je lingerie niet matchend is of een los naadje heeft. Stel. Je. Voor.

“Dokter, haar been hangt er half af, ze heeft een hersenschudding van hier tot aan Beijing en OH MY GOD, het elastiek van haar onderbroek is zichtbaar/ik zie een scheurtje in haar BH (die trouwens totaal niet past bij haar broekje)/er zit een steekje los van haar slipje.”

Maar toch, toch zit het erin gebakken. Dat van Wel netjes, want je zou maar in het ziekenhuis belanden. Dat krijg je er niet meer uit bij mij.

Wat bakte jouw moeder in jouw hoofd?

 

Of: wat bak jij in het hoofd van je kind?

7 thoughts on “Mijn moeder zei altijd…”

 1. Ik kan je vertellen, uit recente ervaring, het kon me tot op zekere hoogte toch wel wat schelen.
  Ik was blij dat iemand een bh nabracht.

  Was dat omdat ik me toch al niet lekker voelde en me aan iéts op wilde trekken..?
  Of omdat mijn moeder..?

 2. Hahaha! Dat heeft mijn moeder nou nooit gezegd, maar ik heb er wel eens aan gedacht…. Of dat ik onschuldig slachtoffer word van iets en dat daar dan van die CSI-achtige types staan, dan wil je toch niet in zo’n vreselijke witte hemaslip gevonden worden… 😉

  1. Jakkes, csi en dood gaan daar doen we gewoon niet aan hoor. En zowel, dan maakt die slip ook niet meer uit 😉

  1. Ha. Kijk. Dan kun je dus maar beter geen directe lingerie aan hebben! Zou je dat kunnen declareren bij een of andere verzekering?

   Maar verder: wat heftig Margreet! Brrrrr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *