PSST dag 2 Met een hoepeltje erom

Vanmorgen mocht ik bij het ontbijt de eerste van twee enveloppen open maken. Daar werd ik vrolijk van:
blogfoto Sanneke kaartje 1

Gisteravond was ik ook al vrolijk, ik moest namelijk erg lachen toen ik zag wat ‘we’ wonnen bij de loterij die tijdens de pauze van de bonte avond van de Scouting (Jongste is sinds een paar maanden een welp!) werd gehouden:
blogfoto scouting loterij

Maar eerlijk is eerlijk, de kinderen wonnen al het lekkers, Lief won de roze pen, gum en stickers en op mijn lootjes won ik een regenponcho en twee gekleurde vaatdoekjes (die ben ik vergeten erbij te leggen voor de foto). Gelukkig ben ik niet zo dol op roze of gevulde koeken, dus is de verleiding daarvan te snoepen niet aanwezig. Maar het voelde wel grappig om op mijn eerste dag van mijn gezonde(re) leven met een tas vol snaaigoed naar huis te fietsen.

Vandaag zou ik ook een eind gaan fietsen, maar Oudste kreeg het benauwd nadat we nog maar goed en wel vertrokken waren, dus was ik na een kwartier al weer thuis. Daar ging ik toen maar een pompoen aanvallen. Mijn hemel, dat is altijd een hele klus hoor vind ik. Of misschien moet ik betere messen kopen? Eerst met een groot mes het ding vermoord in grote stukken en toen met een klein mesje (in bijpassende kleur, zoals u ziet) verder gesneden. Het was bijna een soort fitness, maar uiteindelijk stond er een pan te pruttelen op het vuur.
Blogfoto pompoensoep 2

Daarna hoepelde ik op aanraden van mijn #PSST van de dag (Sanneke van het mooie blog Santenkraam) nog even in de tuin. Als ik dat nou elke dag eens ga doen? Dan schijn ik echt een slankere taille te krijgen, zo beloofde Sanneke me op haar tweede kaartje waarop een mooie dame stond.
blogfoto sanneke kaartje 2
Dus hoepelde ik een kwartiertje (pfffff!!!) en ging daarna verder met eten koken.
Blogfoto witlof en tonijn (Lief en de kinderen aten zelfgemaakte pizza vandaag, precies genoeg voor hen drieën. Niet dat ik altijd apart ga koken voor mezelf hoor, kwam vandaag gewoon toevallig zo uit).

Na het eten wandelde ik een half uurtje met de buuvvriendin en haar hond (ga ik een paar keer per week doen voor wat extra beweging, leek haar (en mij ook wel) wel een goed plan 🙂

En nu? Nu zit ik met rode wangen van de buitenlucht klaar voor Boer zoekt Vrouw. Want morgenochtend staat natuurlijk mijn samenvatting weer online bij Vrouwonline! Fijne avond iedereen!

p.s. Je bent als mijn PSST niet verplicht me kaartjes te sturen hoor. En als je het wel doet, maar niet wilt dat ik ze online zet op twitter of op mijn blog, dan kun je dat natuurlijk ook gewoon aangeven. Van Sanneke mocht het wel.

p.p.s. Van zo’n pompoen kun je zoveel soep maken dat ik er èn morgen met de lunch nog van kan eten en nog drie porties in de vriezer heb gedaan. Lekker slank soepje dat ook nog eens goed is voor je portemonnee dus!!

12 thoughts on “PSST dag 2 Met een hoepeltje erom”

 1. Fijn dat ik je mee mocht helpen met je grote PSST project! De dag is nog niet om, heb nog een pasr goeie laatste uurtjes. Enne, een kwartier fietsen en een kwartier hoepelen, da’s toch mooi dat half uur bewegen per dag dat aanbevolen is!

 2. Tip voor de pompoen: kook hem tien minuten heel, dan wordt de schil zacht. Daarna kun je hem heel makkelijk in stukken snijden en uithollen. 🙂

 3. Tip voor het ‘slachten’ van de pompoen: in zijn geheel in pan met water even laten koken, tot hij beetje zacht is. Daarna met vork uit de pan en met scherp mes snijden. Echt veel makkelijker! Alleen de slechte plekjes van de buitenkant snijden, de schil kun je nl verder gewoon opeten. Succes voor de volgende keer. Liefs, Nina

 4. Ik maakte gister pompoensoep maar ik doe t op de mmakkelijke manier: bij de jumbo verkopen ze vverse pompoenblokjes 😉

 5. Het moest zo zijn, al dat snoepgoed, om jou te testen 😉 Een afsluitbaar kistje voor snoep waar alleen lief de sleutel van heeft, is dat iets? Dan is de verleiding al een stuk minder lijkt me. Je eten ziet er heel lekker uit. Is dat tonijn op de witlof? Lief, die kaarten van Sanneke en een goede tip, dat hoepelen! Hoe is het nu met je oudste, is ze soms erg verkouden? Ooit zaten mijn zusje en ik bij de kabouters, dolle pret 🙂

 6. Dank voor de pompoentips. Die ga ik volgende keer uitproberen!

  En jep, de pompoen was biologisch, dus hup, met schil en al!

  En Tanja, ik vind dat ik het moet kunnen weerstaan. Dus op slot of niets in huis ga ik niet doen. Ik blijf in gesprek met mezelf. 🙂

   1. Ik zal dat toch moeten leren Tanja. Als ik de rest van mijn leven gezond wel leven, mag ik heus wel eens iets niet gezonds, maar dan met mate en niet elke dag. Met een beetje mazzel kan ik nog 50 jaar door, kan moeilijk 50 jaar lang een kast op slot hebben 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *