PSST dag 32 Broodbuik?

Ik kreeg dit boek vandaag. Misschien interessant om volgende week eens een week lang te leven volgens deze leer?

blogfoto broodbuik

Zal ik het gaan proberen? Gewoon als tussendoorprojectje? Kijken of het lukt en hoe het voelt? Zou het te doen zijn? Het is heel wat anders dan “we” normaal gewend zijn toch?
Geen brood, geen granen… geen broodbuik meer?? šŸ™‚

6 thoughts on “PSST dag 32 Broodbuik?”

 1. Lijkt me heel interessant, maar vraag me ook meteen af wat je dan gaat eten….. een yoghurt als ontbijt…?

 2. Hier al sinds de zomer weinig suiker, weinig brood en tarwe. Eerst vlogen de kilo’s eraf, toen bleef gewicht stabiel, maar de broeken gingen steeds losser zitten, dus het werkt super. De laatste kilo’s gaan lastiger, maar er komt niks bij… Ik zal vast moeten gaan bewegen!

  Een week is wel kort om het effect te merken, gaat toch meer om verandering in eetwijze… Voor alternatieven zijn er genieg leuke sites…

  http://www.groenevrouw.nl/geen-brood-maar-wat-dan-wel/ is een hele aardige om eens te lezen!

 3. Een paar jaar terug heb ik eens 6 weken geen koolhydraten gegeten. Ik voelde me super energiek, miste de suikers totaal niet en had na 3 dagen ook geen honger gevoel meer, maar snakte wel dagelijks heel erg naar brood, pasta en rijst. Na 6 weken ben ik gezwicht. Is dus niks voor mij. Maar t was wel lekker om eens mee te maken. Voor jou wellicht ook het proberen waard dit. Je weet nooit, misschien bevalt het je hartsikke goed! Wordt er in het boekje een alternatief gegeven om genoeg jodium binnen te krijgen? Dat was het enige waar ik toen mee worstelde.

 4. Je kan het altijd eens proberen toch. Kost wel wat meer tijd om je eten voor te bereiden en een alternatief te vinden maar het voelt wel veel ‘lichter’. Succes!

 5. Het schijnt toch niet zo gezond te zijn, een dieet zonder brood. je mist belangrijke voedingsvezels, vitamine B11, jodium en ijzer. Als ik jou was, zou ik gewoon doorgaan zoals je nu doet. Dat gaat misschien iets langzamer, maar is wel gezonder en een leven lang vol te houden šŸ™‚
  Go go go girl! X Tanya

 6. Hier een link naar een mooi artikel over de ‘glutenvrij’hype van dit moment.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1425696261007101&set=o.174395459354498&type=1&theater
  Persoonlijk eet ik momenteel ook glutenvrij, maar dat is omdat ik merkte dat ik van brood daadwerkelijk verstopping kreeg en ik lusteloos en zonder energie was. Sinds ik alle gluten uit mijn dagelijkse eten heb verbannen, voel ik me prima, heb ik meer energie en ook minder last van verstopping en daarnaast ook minder reumatische pijnen (fibromyalgie). Maar het is zeker geen goed dieet middel, denk niet dat je er meer door afvalt, dat lukt alleen als je ook de hoeveelheid vet in je dieet goed onder de loep neemt en daar niet meer van binnenkrijgt dan je nodig hebt. Ik ben al 4 maanden glutenvrij en sindsdien niet noemenswaardig gewicht kwijt geraakt, begint de laatste weken pas iets af te nemen qua gewicht, maar heb ook mijn bewegingsmomenten omhoog geschroefd, dus vermoed dat het meer daarin zit dan in het glutenvrij eten. Wel voel ik me er beter bij en blijf ik dus glutenvrij eten, maar dat is dus meer vanwege mijn algemene gestel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *