PSST dag 6 Wie is de Mol, blog vanuit bed

Ik lig al in bed. Dat is vrij vroeg voor mijn doen. Een blogje schrijven in bed, dat deed ik nog nooit eerder…

Beneden zitten vijf mannen een bordspel te spelen. Ik kocht port voor ze (doet mij niks) en borrelnoten (vind ik wel lekker). Ik speel niet mee, ik keek Wie is de Mol (geen idee wie het is trouwens, jij wel?) en besloot dat daarna mijn dag klaar was.

Het was een duf dagje, met veel gesnotter. Van mij. Geen emotioneel gesnotter hoor, maar verkoudheidsgesnotter. Ik begin snipverkouden te worden. Aangestoken door Oudste vermoed ik, die al zes dagen door huis loopt te hoesten alsof ze dagelijks een pakje shag wegrookt. Arm kind. En arme ik. Ik ben er moe van. Van dat verkouden zijn.

Een duffe donderdag dus. Met wel weer een bijzondere PSST vandaag. Mijn Privé Sponsor Steun en Toeverlaat van deze dag 6 van mijn PSSTproject was/is Marrit. Zij viel zelf een jaar geleden dertig kilo af. Precies dat wil ik komend jaar ook gaan doen. Ze weet alles van de verleidingen van het dagelijks leven, de snackautomaten op treinstations en die stemmetjes in je hoofd die je goede plannen voor de Toekomst soms willen saboteren voor genot Nu Op dit Moment. Een soort Wie is de Mol in je hoofd dus. En dat je dan altijd zelf de Mol bent. Of kunt kiezen hem niet te zijn…

Ze steunde via mail en whatsapp en stuurde me ook nog een link van een lekker recept: http://www.focusonfoodies.nl/gezonde-tussendoortjes-suikervrije-chocolade-energie-reep/
Ik ga in mijn kelder op zoek naar de keukenmachine (heb ik sinds de verhuizing niet meer gezien…) en het proberen te maken. Per reep is het ongeveer 158 calorieën. Niet meteen heel mager, maar zeker beter voor je lijn dan een mars uit de muur.

Maar eerst ga ik proberen eens een nacht van minimaal acht uur slaap te maken. Is vast ook goed voor mijn lijn!

3 thoughts on “PSST dag 6 Wie is de Mol, blog vanuit bed”

  1. Goeie nachtrust is zeker goed voor de lijn!
    Slaap lekker dus!

    (en nee geen idee, ik verdenk Freek…maar ook Sophie, Susan, Jan-Willem…….ik vind het moeilijk dit jaar!)

  2. Gezonde(re) snacks maken is een goed idee van Marit, Buurblog Pipfoods heeft daar ook regelmatig recepten voor. Zo ben je actief bezig je snackpatroon te veranderen :-)Ook ben je nu actief bezig meer calorieën te gebruiken door al dat hoesten en snotteren. Geen wonder dat je er moe van bent:-( Ik hoop dat je lekker slaapt. Vicks helpt, al stinkt het verschrikkelijk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *