PSST dag 7 Chips!

Of het soms allemaal zo makkelijk gaat deze week en dat afvallen voor mij maar een eitje blijkt te zijn?
Chips! Ben je gek. Echt niet!

Meestal gaat het goed hoor, heus. Maar soms opeens even niet. Dan  wil ik/moet ik/zal ik iets snaaien/snacken/snoepen. En wel graag nu meteen, screw the system en dat hele afvallegedoen maar.

Zucht.

Maar

als

ik

wacht

en

nog

wat

langer

wacht

en

denk

aan

jullie

allemaal

en

aan

mijn

kinderen

en

een

gezondere

toekomst

en

nog

wat

langer

wacht

èn afleiding zoek in iets doen

dan gaat het meestal wel over. Pfffff.

Soms gaat het niet over. Dan eet ik een zak chips. Helemaal leeg. In mijn eentje.

Niet meteen beginnen te roepen nu dat ik een zwakkeling en oen ben. Het zijn zakjes van 25 gram. Oftewel 135 calorieën.
Dat helpt dan. Dan is mijn lijf en hoofd weer rustig (jajajajajaja, ik klink als een verslaafde).
Slechts 1 keer sloeg ik door deze week. Toen at ik er drie achterelkaar op.
1 eetbui dus. Van een calorie of 400. Nog niet eens een halve gewone zak chips. En in totaal bleef ik die dag gewoon binnen mijn dagtotaal aan calorieën.

Mensen. Dat is dus echt niets. Zo’n halve zak chips at ik normaal op een zaterdagvond op, naast alle andere dingen die ik door de week èn die zaterdag nog naar binnenwerkte. Een eetbui van 400 calorieën is een lachertje. Als ik het daar mee red, wekelijks, dan komt het wel goed met mij 😉

Maar, eerlijk is eerlijk, het kost verder best veel energie, dat gezonder leven en eten. Ik heb regelmatig een goed gesprek met mezelf. Over wat ik wel en niet ga eten. Maar ik geniet ook van alles wat ik wèl eet en loop eens wat vaker extra de trap op. En die bewustwording en keuzes maken resulteert in een leuk resultaat op de weegschaal.

IK BEN TWEE KILO AFGEVALLEN!!!!!

Feestje! (zonder chips maar even, bewaren we die voor als ik er echt echt echt even niet zonder kan 😉 )

32 thoughts on “PSST dag 7 Chips!”

 1. Hoppeteee! Twee kilo minder al! Hartstikke goed! Als je lichaam went aan wat minder eten, zal die snaaizin vast ook afnemen.

 2. Wat heerlijk herkenbaar opgeschreven. Ik hoop dat je het eetmonster snel helemaal verslaat en die eetbui, ach joh, wat je als schrijft, zo erg was het niet.
  Veel succes komende week!

 3. Whoop whoop!!! Zo goed van je! Dat je moeite en doorzettingsvermogen meteen wordt beloond, super! En verder wat je schrijft: Herkenbaar!
  Verandering kost tijd dus wees lief voor jezelf en praat lief tegen jezelf als je jezelf motiveert om niets te nemen. Denk aan alle positieve dingen die het afvallen met zich mee zal brengen, aan alle redenen waar je het voor doet. You can do it! Dat heb je nu al meteen bewezen aan jezelf!

 4. Helemaal goed! Je bleef, ondanks die mini snaaipartij, binnen je dagtotaal aan calorieën!Daar gaat het tenslotte om, meer verbruiken dan inname. Zolang je daar binnen blijft is een kleine “beloning” in de week heel netjes :-)Hoe is het met de verkoudheid? Die maakt het meer bewegen moeilijker. Maar kost toch meer energie 😉 Margje, het begin is er, vooral doorgaan!:-)

 5. wat ik doe in geval van een snaai aanval?Kauwgum of pepermunt! Hoe sterker de mintsmaak,des te minder zin in dnoep enzo,misschien iets om te proberen?

  1. Ik kan geen kauwgum eten (vanwege mijn “kunstgebitje”). Maar misschien eens op zoek gaan naar iets dat wel kan..

 6. snoep hè,geen dnoep(bij snoep denk ik stiekem aan drop,vandaar de d!) Maar goed,hier in Frankrijk géen drop te krijgen,scheelt weer een verleiding,dat wel,maar wat mis ik zoute drop!Goed,tijd voor een kauwgummetjr,zonder suiker,mét drop smaak!

 7. Knap dat je na je binnen-de-perken chips niet doorsloeg naar: maakt nu toch niets meer uit. Je had een plan voor hoeveel je wilde eten, je bent eerlijk geweest naar jezelf over wat je at en binnen de limiet gebleven. Heel goed gedaan.
  Iets sufs wat mij soms helpt: tanden uitgebreid poetsen (combi van uitstellen, iets doen en dat frisse gevoel niet willen bederven). 2 kg is mooi!

 8. Super! En goed dat je jezelf n snackmomentje gunt, zonder meteen door te slaan. Is ook helemaal niet erg, je mag best af en toe iets lekkers, anders hou je t niet vol. En daarna gewoon weer gezond verder. 2 kilo is een mooi begin, nu volhouden!

 9. Wat voor mij helpt, want ik ben geen zoete snoeper en wel een avondsnaaier, is knoflook. Als ik dat eet in mijn avondmaal, dan heb ik de rest van de avond een voldaan gevoel, want de knoflook blijft in mkijn mond hangen, waardoor ik niet snel de behoefte heb om een -nieuw- hartig smaakje in de mond te stoppen.

 10. Vind het enorm knap Margje.
  Ben zelf helemaal geen snoeper, maar soms heb je het echt nodig. En dan at ik eerst een appel, want dat is gezonder. En dan at ik wat druifjes, want gezonder.
  En uiteindelijk tóch die chips, koek, chocolade of waar ik eigenlijk trek in had…..en dan had ik dat beter gewoon gelijk kunnen nemen.
  Ik denk maar zo, je lijf vraagt er niet voor niets om en je bent binnen je max. aantal calorieën gebleven.

 11. Ik bedoelde met mijn vraag niet dat het een makkie is, hoor 😉
  Vroeg me alleen af of je dat alleen met de PSST van die dag deelde. Hoop dat je steun aan mijn plaatjes en kaartje hebt gehad. Sterkte met je verkoudheid en denk eraan niets is IMPOSSIBLE maar altijd I M POSSIBLE!

 12. Scooter, ik vond het juist een goede vraag. Had al bedacht dat ik daar over moest gaan bloggen. Nu een mooie aanleiding! 🙂
  Kun je mij de plaatjes ook nog mailen? Wilde ze in blogje zetten en heb geprobeerd ze van whatsapp naar mezelf te mailen, maar lukte niet!…

 13. WOOHOO WOOHOO!!!!
  2 kilo er af! top!!!!
  weet je wat naar mijn idee de grootste fout is van mensen die graag gewicht willen verliezen?
  dat je helemaal niks lekkers meer mag! volgens mij krijg je dus juist daar die vreetbuien van!
  als ik weer op dieet was dan stond ik mezelf elke dag… ja elke dag!!! iets kleins lekkers toe!
  en dat kon dan varieren van een blokje sjokola, 5 borrelnootjes, een paar dropjes, tot een blokje 30+ kaas een paar schijfjes komkommer met een beetje aromat, een paar snoeptomaatjes of een stukje paprika!
  het grootste probleem met te dikke mensen is vaak denk ik dat ze zichzelf wel wat toestaan maar pas op het moment dat ze al dagen knokken tegen de zin en dan vervallen in een vreetbui! en dan steek ik hand in eigen grote boezem, je weet tenslotte hoe ver het bij mij kwam en dat ik er zelf niet meer uitkwam!

  ik weet dat je het druk hebt, weet dat je dan niet altijd tijd of zin hebt om nog uitgebreid zeer verantwoord te koken dat hebben we nml. allemaal 😛
  maar weet je ook dat als je van het eten wat je eet een feestje maakt en het lekker en gezond is en dat als je dan een klein beetje daarvan mag eten en je alles 20 keer kauwt, dat je daar dan zoveel meer van kan genieten? dat je er sneller vol van raakt omdat je zo vaak kauwt en je dus ook minder eet?!

  vind het zo stoer van je dat je het gewoon maar ff doet!
  *GROTE PLUIM VERDIENT!*

 14. oh ja… en het allerbelangrijkste!!!!!!
  eet 6 kleine porties op een dag… dan heeft je lijf geen kans om “grote” trek te krijgen en dan “teveel” te eten en is de zin om te snoepen natuurlijk ook veel minder!
  ik heb echt enorm moeten wennen aan die meerdere eetmomenten maar het werkt echt! als ik in het weekend later op sta of door drukte een moment “vergeet” merk ik dat ik meer lekkere trek krijg!!!

  XxXxX

 15. Ik vind dat je op de goede weg bent, natuurlijk zal je nog vreetbuien hebben,m ik denk dat wij, vrouwen, die allemaal hebben, maar je gaat het redden, zeker weten !! Heel veel lieve groetjes vanuit een zeer regenachtig Frankrijk….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *