Psst. Hulp gezocht!

UPDATE NOVEMBER 2014: Hieronder lees je een oproep. Tot nu reageerden bijna 300 mensen op die oproep en had ik vanaf 1 februari 2014 elke dag een PSST. Superfijn is dat. Maar nu zijn mijn PSSTs op en hoop ik dat nieuwe lezers de oproep lezen en gaan reageren. Ik heb nog zo’n 60 PSSTs nodig. En wat een PSST is lees je in de oproep:

Iedereen die al langer mijn blogs leest, weet dat ik dik ben. Daar kun je letterlijk en figuurlijk niet om heen. Ik ben al bijna 25 jaar dik. Door de jaren heen heb ik meerdere pogingen (met wisselend succes) gedaan minder dik te worden. Dat lukte soms. Voor even. Tot ik weer dikker werd. Volgend jaar april word ik 45. Dan ben ik wel zo’n beetje op de helft van mijn leven. Er van uitgaande dat ik dus minstens negentig jaar word. De kans dat ik zo oud word is groter als mijn gewicht iets minder hoog is. Daarom wil ik nogmaals een afvalpoging wagen. Ik weet het, ik heb het al eerder gezegd, dat ik het zou proberen en dat dat de laatste poging ooit zou zijn. Maar mensen veranderen, meningen dus ook. En ergens diep in mij zit een minder dik meisje dat is verstopt onder een laagje isolerend vet.  Die nog een keer wil proberen het overbodige omhulsel kwijt te raken. Hoe eng en moeilijk dat ook is.

Dus.

Nou.

Het zit zo.

Ik wil 30 kilo afvallen.

Eerdere pogingen leerden mij dat ik het niet alleen kan. Ik heb figuurlijke schoppen onder mijn kont nodig. En steun en inspiratie. Om dat voor elkaar te krijgen heb ik een nieuw project bedacht. Ik noem het PSST.  Niet dat er iets geheim aan is hoor, ik zal uitleggen hoe het in elkaar zit en waarom ik JOU nodig heb!

Dat is nog best een dingetje hoor, voor mij, ik ben namelijk niet zo goed in hulp vragen. Laat staan zo massaal in het openbaar. Maar goed, ik kan het, ik durf het, dus hier komt ie….

Ik wil een jaar lang gaan bijhouden hoe het gaat met mij en mijn poging om iets minder Margje te worden. Maar dat kan ik dus niet alleen. Ik zoek daarom 365 mensen die allemaal 1 dag mijn PSST willen worden (Privé Steun Sponsor en Toeverlaat).

Wil jij het komende jaar mij 1 dag aandacht geven en mij helpen? Je kunt me steunen door me te mailen, whatsappen of een kaart te sturen bijvoorbeeld. Door die ene dag er voor mij te zijn. Door een dag lang mijn Privé Steun Sponsor en Toeverlaat te zijn. Misschien heb ik je helemaal niet nodig, heb ik een prima dag, zonder problemen en red ik het op één ‘je kunt het – smsje’ van jou. Maar misschien is het een moeilijke dag, zit ik er even doorheen en moet je me oppeppen als ik het niet meer zie zitten. Ik zal proberen elke dag te bloggen over mijn strijd tegen de calorieën.

Wil jij 1 dag mijn PSST zijn? Wil jij 1 dag mijn afvalpoging sponsoren door mijn Steun en Toeverlaat te zijn? Meld je dan aan op Groeneolifant@live.com Zet in de onderwerpregel het woord PSST en je naam. Ik wil een jaar aan de slag en zoek dus 365 mensen. Zodra ik honderd aanmeldingen heb ga ik van start. Ik stuur je dan een mail terug met mijn contactgegevens en op welke dag ik je graag als Privé Steun Sponsor en Toeverlaat zou willen inzetten. Op die dag hoop ik dan van jou te horen. Of hoor je van mij als ik het moeilijk heb.

Ik hoop dat er minstens 365 mensen zich aanmelden voor dit project. Als dat lukt, dan kan ik toch niet anders dan volhouden? Wat je er voor terug krijgt? Mijn eeuwige dank.  En je naamsvermelding in een blog (als je dat wilt hoor, hoeft niet, het mag ook anoniem (hoewel ik zelf wel graag wil weten wie je bent, als je het niet erg vindt?!)). Natuurlijk mag je op ‘jouw’ PSSTdag ook vragen aan mij stellen, als je dat leuk vindt. Die beantwoord ik dan, zo mogelijk, in mijn blog van die dag.

PSST, ik heb jouw hulp nodig. Van jou en 364 anderen. Stap 1 (dit plan bekend maken en de oproep doen) is gezet. De komende weken hoop ik veel mailtjes binnen te krijgen. Ik houd jullie op de hoogte!!

Hulp gezocht dus. Help jij mij? Mail me!

 

Update nav reactie: Ter informatie ende geruststelling; ik ga geen eng dieet doen, ik ga niet crashen of een lintworm eten, mijn plan is simpel; minder eten, gezonder eten, meer bewegen!

33 thoughts on “Psst. Hulp gezocht!”

 1. Euh die 365 mensen heb je natuurlijk zo bij elkaar. Bereid je maar voor dat je volgende week zeker al kunt beginnen. Geen twijfel over. En ik wil jou best 1 dag onverdeelde aandacht geven als je dat nodig hebt.
  Je kunt het!

 2. Ha Margje! Ik wil je supporteren, maar ik kan er alleen achter staan wanneer je een goed plan hebt. Dus niet jezelf uithongeren met zo’n dieet dat alleen uit worteltjes bestaat, wat daar geloof ik niet in. Zoiets is niet goed voor je lijf en je kunt het onmogelijk volhouden. Als je een goed plan hebt om 365 dagen balans te vinden tussen energieverbranding en genuttigde calorieën, dan geloof ik erin en wil ik desnoods een dag per week in de hoek van jouw ring staan.

 3. Goede aanvulling Werner, ik heb even een update onderaan het blogje geschreven. Ik ga precies doen wat jij zegt! 🙂

  Dank Scooter!

  Dank Christina!

 4. Ja hoor,tuurlijk wil ik je helpen,zelf ook nogal méér suusuitfrankrijk dan ik zou willen.Ooit goed afgevallen en door medicijngebruik weer iets aangekomen,maar t gaat de goede kant weer uit!
  Ik kan me alleen nergens aanmelden,pssssst,daar heb ik effe hulp bij nodig

 5. Wat een goed idee!! Ik ga me (natuurlijk) aanmelden. Geniet al jarn van je blogjes dus een dag aanmoedigen is een peuleschilletje!

 6. Het lieverd,
  Ik psst graag! En ik ga zelf ook aan de slag, net zoals jij 43 jaar merendeel dik. Ooit ontstaan als een oplossing voor een ander probleem. Inmiddels eniet meer een oplossing maar een probleem op zichzelf geworden. En ook een die ik blijkbaar ook in standhoudt. Het levert iets op. Er liggen heel wat overtuigingslagen en angsten aan ten grondslag en ik geloof dat wilskracht alleen niet meer helpt. Dus ik ga vooral met die lagen en angsten aan de slag, want ik geloof als ik die te pakken heb en begrijp waarom ik dit stuk mezelf ontzeg ik de in mij een slankere versie ga vinden.
  Ik weet natuurlijk niet wat het onderliggende issues voor jou zijn, maar wellicht kun je dat voor jezelf eens gaan onderzoeken. Die wilskracht zit er wel, die 365 mensen komen ook wel.
  Ik doe graag mee en deel ook graag mijn proces met jou.
  Succes en liefs!

 7. Wat een super stoer & leuk initiatief Margje.
  Zal je uiteraard met alle plezier en liefde een dag (of meerdere) steunen.
  Zal je nog even een mailtje sturen met mijn gegevens.
  En misschien is het voor mezelf goed om dat jaar proberen mee te doen.
  En de kans is groot dat straks door je dagelijkse blogs, meer mensen dat gaan proberen.

  lieve groet uit Dalfsen.

 8. Hee Margje,

  Goed plan hoor en ik moedig je graag aan! Voorstel: ik ga elke woensdagochtend naar een gymklasje in de buurt, ga je mee? (nee, geen enge situatie met allemaal slanke, doorgetrainde types, maar heel gewone vrouwen die graag fit blijven 🙂 Denk er maar over na, dan hoor ik het wel 🙂

  Tante Tan

 9. Ik wil heel graag meedoen, maar ik snap niks van de site waarop ik terecht kom…is er ook een andere manier om in contact te komen ??

 10. @iedereen Ik ben ontroerd door alle reacties, hier,in mailbox, op twitter en Facebook. Dank!

  Al meer dan 75 reacties van mensen die een dagje (of vaker zelfs) mijn PSST willen zijn. Zoals het er nu uitziet begint mijn avontuur dus snel!!

 11. Zo fijn al die reacties! Ik ben nu twee maanden bezig en zeven kilo’s afgevallen! Jeuj! Er hebben zich al ruim 150 PSST’s aangemeld. Zo leuk vind ik dat. En meerdere mensen zeggen dat ze wel twee dagen een PSST voor me willen zijn. Maar ik zou het zo leuk vinden dat het er in totaal gewoon echt 365 worden. Ik hoop dat dat gaat lukken!

  Dank alvast nogmaals aan iedereen die me gemaild heeft!

 12. Pingback: Margje | room506a
  1. Leuk dat je me hoorde Ellis en dat je een dagje mijn PSST wil zijn. Ik heb je gegevens genoteerd en je ontvangt deze week een uitlegmail van me! (net als iedereen die zich deze week heeft aangemeld!!)

 13. Margje, ik hoorde je net in het programma Hemelbestormers. Ik heb niet alles gehoord helaas, maar ben wel meteen op je blog gaan kijken. Want mijn leven staat ook in het teken van afvallen, eigenlijk altijd, maar nu in het bijzonder. Ik zou je ten eerste willen wijzen op de site DietExit, waarmee ik de afgelopen 15 maanden 35 kilo mee ben afgevallen. Ik wil er (nog) niet teveel over vertellen, ga het zelf eens lezen en dan hoor ik graag van je. Enne dan wil ik ook best een dag je PSST zijn hoor! Succes!

 14. Hoi Margje,
  Ik zag de oproep van Hemelbestormers op faceboek.
  Ik weet wat het is; afvalen en weer aankomen en weer afvallen ect.
  Ik ga je volgen. Wellicht van je leren en ik wil heel graag een dag (of als nodig meer dagen) je PSST zijn.

  Veel succes, ik ben er van overtuigd dat het je gaat lukken!
  Marian

 15. Hoi Margje, ik heb je Groene Olifant net een mailtje gestuurd. Geen idee of je dat emailadres nog gebruikt/regelmatig leest, dus ik meld me hier ook nog maar even. Want ik kan me voorstellen dat je ook in 2015, zonder dagelijkse PSST, er soms zomaar eentje nodig hebt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *