Reizen in tijden van Corona

Morgen ga ik voor het eerst in weken met de trein op reis. Ruim twee uur duurt mijn rit. Ik heb een reisadvies uitgezocht zonder overstappen, zodat ik, als ik eenmaal een goede zitplaats heb gevonden ik die niet meer hoef te verlaten. En ik heb mondkapjes. Meerdere. Omdat ik donderdag ook weer terug moet en de kapjes ondertussen niet kan wassen.

Ik heb een paar zelfgemaakte mondkapjes en een doos van die goedkope wegwerp mondkapjes. Allemaal niet-medische mondkapjes. Die dus waarschijnlijk niet werken. Want werkende mondkapjes mogen niet in het OV.

De wereld is gek geworden. Gelukkig spoorde ik toch al niet.

20200608_231024

 

8 thoughts on “Reizen in tijden van Corona”

 1. Dit mondkapje ziet er in elk geval leuk uit. Dat is ook wat waard toch? Succes. Zo’n lange rit met mondkapje lijkt me helemaal niks. Ik kreeg het bij de kapper al benauwd en dat duurde toch echt maar een half uurtje.

 2. Daarom ga ik dus de eerstkomende maanden al sowieso niet met het OV. Vind het zo’n idiotie een mondkapje te moeten dragen die waarschijnlijk niet eens werkt.

  1. Ik snap je Moi. Maar 175 kilometer is net wat te ver om te fietsen… En steeds een auto huren is wat duur. Ik hoop maar dat het meevalt.

   1. Snap ik ook. Maar ik ben gelukkig in het bezit van een motor, dus daarmee kom ik een heel eind😇 En soms een auto, als mijn lief die niet nodig heeft. En ik hoef meestal niet dat soort afstanden te reizen voor werkgerelateerde zaken.

 3. Ja, ik moest laatst ook op reis vanwege werk (3,5 uur in de ICE). Het eerste half uur vond ik het vreselijk, zo‘n mondkapje. Het hielp dat ik op een gegeven moment rationeel dacht: ik krijg voldoende lucht, zo‘n kapje is uit ademende stof, het zit alleen in je hoofd… daarna ging het duidelijk beter.
  Veel succes ermee!
  Liefs, Janine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *