SinterMargje, daar gaan we weer!

UPDATE: last minute meedoen? Dat kan! Lees dit bericht hieronder en mail me uiterlijk maandagochtend 1 december voor 9 uur!!!

SinterMargje

Okay, okay, ik had natuurlijk gezegd dat we vanaf 1 november zouden beginnen. Maar hemeltje, afgelopen weekend leek het wel zomer. Ik was nog totaal niet in decemberstemming en genoot van heel andere dingen.

Maar nu gaan we dan echt ‘los’. Al is het alleen maar omdat ik gewoon al enthousiaste mails heb binnengekregen en op Twitter en Facebook wordt gevraagd wanneer we weer gaan starten. Nou, NU dus! (en stiekem vind ik het zo leuk dat er al mensen om vragen, dat het voor sommigen een terugkerende novemberactiviteit is geworden!).

Ooit heette SinterMargje gewoon het Grote VOL-lootjesfeestje, maar het werd al gauw door lezers en deelnemers verbasterd tot SinterMargje. Nu het van Vrouwonline (VOL) verhuisd is naar Margje.nu laat ik de naam natuurlijk gewoon lekker zo. Ook al speel niet alleen ik bij deze actie voor Sinterklaas, maar jullie ook (als je meedoet tenminste). Ik ben echt heel blij met al jullie positieve reacties en kijk er naar uit weer alles te regelen voor dit Stuur Iemand Een Leuk Pakje Per Post Evenement.

Hoe werkt SinterMargje? Heel simpel, hier komt de “handreiking”:

– Je mailt voor 27 november je naam en adres naar Groeneolifant@live.com  (zet in de onderwerpregel even SinterMargje en je eigen naam? Dank!)

– Uiterlijk 28 november mail ik jou dan een naam en adres van een andere deelnemer. (Maar ik loot ook al een eerste keer rond 11 november, voor de vroege vogels en alvast een tweede keer rond 20 november, zodat iedereen redelijk snel antwoord krijgt).

– Jij stuurt dan voor 5 december een pakje/postpakketje/cadeautje/verrassingspakketje naar die andere deelnemer. Dat mag met of zonder gedicht en ook met of zonder jouw naam erbij. Wat jij wilt!

– Iemand anders krijgt jouw naam en adres en stuurt jou iets.

Makkelijker dan dit kunnen we het niet maken.

Verder zijn er geen regels. Jij stuurt iets naar de een en een ander stuurt jou weer wat. Dat is alles 🙂

Ik bepaal geen budget, het mag dus met en zonder gedicht, het mag groot of klein zijn, veel of weinig (ik kan niet kijken in jouw portemonnee tenslotte), zelfgemaakt of zelfgekocht, als het maar voor 5 december wordt verstuurd.

Meedoen? Heel graag! Des te meer post er verstuurd gaat worden, des te leuker het wordt. Maar doe vooral mee omdat je het leuk vindt om te geven, om een ander, een onbekende, blij te maken. Om de pret van het versturen van iets leuks naar iemand die net als jij iemand blij wil maken.

Vragen? Stel ze gerust. Geen vragen; mail me dan meteen, dan doe je mee met SinterMargje. Ik heb er nu al zin in.

Net als vorig jaar stuur ik zelf elke 25e aanmelder ook iets per post. Om het nog leuker te maken dan het al is! 🙂 En dat pakjes verstuur ik dan vanaf HIER 😉

11 thoughts on “SinterMargje, daar gaan we weer!”

 1. Voor mij is het die novemberactiviteit 🙂 De twee vorige keren was het spannend voor een min of meer vreemde iets te verzinnen maar ik vond dat heel leuk! Ook kan ik me weer uitleven op gedichten, wereldberoemd in mijn familie 😛 Ja ik kijk er weer naar uit,dus mail ik snel SinterMargje.

 2. Heel fijn dat er weer zo goed gereageerd word, je vond weer een gat in de markt! Lief zijn voor elkaar moet weer helemaal hip worden, een soort tweede flower power( maar dan anders 😀 )Ik kreeg vandaag toevallig mijn eerste Sinterklaas cadeau van dit jaar 🙂 Je had laatst een blog met 2 boeken en een was Sorry van Youp van het Hek. Ik scheef naam en ISBNnr. op mijn verlanglijstje van Sinterklaas en nu gaf hij het al aan me! Natuurlijk heel lief van mijn lief! 🙂 En ik moest gelijk lachen om Youps voorwoord!Zijn humor ligt me wel. 🙂

 3. Uiteraard doe ik ook weer mee! 😉
  Vond het zo spannend vorig jaar.
  Deel je bericht op fb ook even.
  Misschien levert da ook nog aanmeldingen op.

 4. Iedereen die zich tot vandaag en dit moment (zondag 17,15 uur heeft aangemeld heeft mail van mij gehad. Geen mail gekregen? Laat het me dan even weten!!

 5. ddddddddank u SinteMargje….. Chantal…..er zit leuk en lekkers in…. tijd voor de koude avonden… in December….. Annemarieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *