Verrassing van de Sint

Net als vorig jaar kon ik het niet laten. Ook nu vieren we met de hele familie weer SinterKersterNieuw. Maar dat is pas op 2 januari. Terwijl ik nu al in een Sinterklaasstemming was. Ondanks de hele Pietendiscussie. Ik houd nu eenmaal van Sinterklaas. Van verrassingen. Van geintjes in gedichten. Van de vrolijke sfeer bij geheime pakjes.

Dus verzamelde ik de afgelopen weken wat leuke cadeautjes. Zonder dat iemand het door had. Ik bewaarde ze in een koffer die in een hoekje van de kamer stond. Terwijl Lief dacht dat ik dat ding daar uit luiheid liet staan, vulde ik hem met spullen. Zaterdagnacht pakte ik alles in in sinterklaaspapier en zondagmiddag dichtte ik in twee uur bijna 20 gedichten bij elkaar.

Om drie uur zondagmiddag zette ik alle spullen in de woonkamer. Ik maakte er een foto van en plaatste die in de gezinsapp met een bericht erbij dat om 17 uur de warme chocolademelk klaar zou staan en dat de Sint toch alvast wat pakjes had gebracht.

IMG_20181202_205547_792

Twee uur later kwam Oudste grinnikend naar beneden en legde wat pakjes bij de stapel. Zo schattig, ze was nog snel gaan shoppen (koopzondag!) en had voor ons allemaal wat gekocht en er gedichtjes bij geschreven. Lief was opeens lastminute ook teksten aan het printen. Hij had de hele middag aan de eettafel voor zijn werk achter de laptop gezeten en had vlak voor vijven gewoon wat spullen uit de voorraadkast gepakt en van een pakpapiertje voorzien. Aan de gedichten die hij had geschreven te zien, had hij het laatste half uurtje achter de laptop niet aan werkgerelateerde zaken besteedt, maar aan lange gedichten voor ons drieën.

Zelf ontdekte ik nog wel wat typefoutjes in mijn eigen gedichten (oeps), maar dat krijg je van die snelle acties op de zondagmidddag:

20181202_170421

Maar het zag er wel gezellig uit.
20181202_170439
En het werd ook heel gezellig.
De cadeaus en gedichten vielen bij iedereen goed in de smaak. En we hebben heerlijk gelachen om alle grappen en gekkigheden.

Helemaal blij en gelukkig werd ik er van. Van mijn fijne gezin. Van het lachen. Van de ontroering. Van de vrolijkheid. Van het samenzijn. Precies waar het Sinterklaasfeest voor mij om draait.

Ik hoop dat jij dit weekend of misschien wel nu op dit moment het precies zo ervaart. En ik heb mazzel. Ik mag 2 januari nog een keer!!

9 thoughts on “Verrassing van de Sint”

 1. Fijne Sinterklaasavond. En wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben en straks nog een keertje. Helaas vieren wij het al jaren niet meer, geen kinderen en die van mijn zus willen het niet meer vieren nu. Mis het wel, de geheimzinnigheid, de voorpret en de gezelligheid.

 2. Klinkt fijn Margje! Wij vierden Sinterklaasavond zonder cadeautjes, maar met veel gezelligheid. Pannenkoeken op de bakplaat op tafel en iPod jukebox: meezingen, stoeldansen en tot slot een polonaise 🤪

 3. Zelfs de poes doet mee! Petje af hoor 20 gedichten in 2 uur. Ik doe 2 uur over 1 gedicht, ik hoefde er gelukkig ook maar één te maken. Ik heb geen kinderen maar vier al jaren Sinterklaas met mijn lief. Kleinigheidje plus een gedichtje en een klein toneelstukje zo van ” ik geloof tocht echt dat ik de Sint op het dak hoor”

 4. Wat leuk dat iedereen bij jullie nog wat kocht of gekocht had en aan het dichten sloeg 🙂 Jullie kunnen de Sint en Pieterbaas toch niet missen. En alle gezelligheid die erbij hoort
  Wij vieren nog heerlijk Sinterklaas met de drie volwassen dochters. Begin november worden de lootjes getrokken en het maximum bedrag van 25 euro bepaald. En we hebben een Sint en Pieten app waar iedereen zijn/haar wensen kenbaar kan maken.
  En dan begint de lol; cadeautjes kopen, zo lang mogelijke gedichten maken en het inpakken.
  Op de avond zelf gezellig samen eten en na de koffie/thee beginnen we dan.
  Iedereen legt zijn/haar cadeaus op het bankstel en dan gaan we dobbelen.
  een 6 is pakje halen,nog niet uitpakken
  Als je daarna een 3 gooit mag je ook uitpakken maar gooi je een 1 dan moet je het terug leggen. Soms had iemand wel vijf maal hetzelfde pakje voor zich liggen wat telkens terug moest. En lol dat we dan hadden.
  Het was dit jaar weer een hele gezellige, geslaagde avond, op naar volgend jaar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *