Zo’n weekend vliegt ook voorbij!

Misschien kan ik beter zeggen dat dit weekend voorbijdreef, want mijn hemel zeg, wat viel er gisteren veel regen uit die hemel.

Wel jammer, dat slechte weer, want ik was gisteren in Haarzuilens, een mooie wandelomgeving. Maar alle regen hield ons binnen, dus ik heb alleen maar de vergaderzaal gezien waar we de hele dag met allemaal mensen van Emmausgroepen bij elkaar kwamen voor een Emmausdag. (Dat is niet iets gelovigs ofzo, maar heeft te maken met Tweedehands spullen en Mensen. Meer weten over wat ik met Emmaus heb? In dit blogje vind je links naar alle verhalen: KLIK ).

Gisteren was het ook weer Zwerfboekendag (elk kwartaal komt ie een keer voorbij). De kinderen en ik hebben tijdens onze reis twaalf boeken laten zwerven. We werden er helemaal vrolijk van. Hoewel twaalf?  Jongste kwam er achter dat hij één van de boeken die zijn zusje had ingebracht nog wilde lezen, dus toen gingen er maar elf zwerven en mocht het twaalfde boek weer mee naar huis.

De treinen zaten vol gisteren. Maar waar ze op zondag vooral vol zitten met mensen die dagjes uit hebben gepland of naar vrienden en familie op bezoek gaan, zitten ze vandaag, op maandag, weer vooral vol met mensen die naar hun werk gaan. Misschien ben jij wel eén van die mensen die elke maandag met de trein naar kantoor reist. Hoe leuk is het dan, als je na een lange werkdag thuis komt en leuke post op de deurmat hebt liggen?

Als je nu reageert op dit blogje, dan ontvang je komende maandag misschien wel post van mij, om je maandagmiddag een beetje op te fleuren. Morgenavond laat loot ik de winnaar.

Ga ik nu even mijn regenlaarzen zoeken.

24 thoughts on “Zo’n weekend vliegt ook voorbij!”

 1. Vind de herfst best een lekker seizoen.
  De kleuren in de natuur, de wind die om het huis giert.
  Maar die regen vind ik toch echt een stuk minder.
  Dat verveeld zo snel, vooral omdat je zo weinig “normaal” kunt ondernemen.
  Heb al het één en ander gelezen over zwerfboekendag.
  Kom bij ons in dorp ook wel eens van die “zwerf”boeken tegen.
  Lees er wel eens 1 en plaats het weer ergens.
  Ook wel eens boeken “van mezelf” zo een nieuw leven gegund.
  Vind het een leuk en goed initiatief.
  Fijne maandag verder!

  1. Ik had gister geen tijd om naar buiten te kijken, mijn lief was jarig! Maar mijn dochters deden het lunch-, hapjes- en drankjesgebeuren die ik zaterdag al deels voorbereid had. Dus ik kon wel veel zitten en iedereen doof kletsen 😉 Sterkte Scooter, ik vind dat heel erg voor je zo’n verjaardag. ik hoop dat de pijn snel minder word en je straks lekker slaapt!
   Margje, ik zit op de post van dinsdag te wachten, op maandag bezorgen ze niet in 024. Ik ben zo nieuwsgierig en ik heb een beetje het gevoel dat ik jarig ben en niet mijn maatje! Ik kocht nl al een paar ( kleine cadeautjes voor mezelf 😉 )Als opsteker.

 2. Het is nog maandag 🙂
  Wij verhuisden afgelopen zaterdag ons(schoon) zusje naar haar nieuwe huis in Den Haag..
  En keken er gisteren met een blij gevoel op terug dat het zaterdag lekker droog was..
  We hadden er rekening mee gehouden dat het nogal nat zou zijn..
  Dus dat viel voor ons gelukkig mee..

 3. Vandaag geen ritjes met de trein, geen tijd om boeken te lezen, laat staan ze te laten zwerven … Mijn huis zat vol visite en ondanks mijn zeer (zéér) pijnlijke rug bleef ik heen en weer lopen met koffie, thee en taart, want al die mensen kwamen voor mij, voor mijn verjaardag!
  Nu eindelijk even tijd om even wat Esther, Margje en VOL-blogs te lezen en dan straks vroeg onder zeil met een flinke dosis pijnstilling.
  Want hoe gezellig ik al die visite ook vond, ik ben nu blij dat ze weg zijn en ik alleen maar hoef te zitten #auw

 4. Hier zijn er 3 gaan zwerven…kon het apart gelegde stapeltje niet vinden :$
  (erg he?!)
  maar goed, over 3 maanden weer een kans 😉

  Enne regen…?
  Ik woon in dat stukje Nederland waar gister nauwelijks een druppel is gevallen!
  Was dan ook erg verbaasd over alle berichten op twitter en fb over storm en water…

 5. Het is gisteren hier niet droog geweest! Had zoon beloofd te oefenen met fietsen, maar dat hebben we dus binnen gedaan. Steeds maar heen en weer van keuken naar kamer en zelfs dat ging hem niet vervelen.
  Ik ga met de auto naar het werk. Hier (en bij werk) zijn geen treinverbindingen. Met de bus moet ik overstappen en nog flinke stukken lopen. En de kinderopvang haal ik niet op tijd als ik met de fiets ga…(ook niet met de bus).
  Scooter nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en sterkte met de pijn in je rug!

 6. Maandag is normaal gesproken al mijn vrije dag, dus geen lange dag werken voor mij. Maar nu even helemaal niet werken, zit helaas thuis met een burn-out… Toch doe ik alle dagen wel een soort van werk, namelijk haken! Echt ik ben totaal verslaafd, en het is ook nog eens ontspannend. Bovendien zeggen ze dat creatief bezig zijn heel goed schijnt te zijn in deze periode. Ik haak dus nog even door!

 7. Tja, net zoveel regen in een dag als normaal in een maand. Zou het dan voor de rest van de maand op zijn?
  Ook meteen kouder, brrr, voor het eerst weer de verwarming aangedaan.
  Maar gisteren toch van de regen genoten doordat we niets hoefden. Zaterdag verjaardag van jongste gevierd dus die kon helemaal genieten gisteren. Eigenlijk prima na zo’n drukke maar wel erg gezellige dag.

  En scooter sterkte met je rug, is inderdaad geen goede combinatie

 8. Was gisteren weer eens een keer met de trein omdat het traject met de auto 90 (!) minuten vertraging op leverde in de ochtend.
  En eigenlijk was het wel lekker om te kunnen zitten en een boekje te kunnen lezen.

 9. Wij reisden zaterdag met de trein naar Zwolle voor een dagje winkelen.
  Onderweg heerlijk gelezen in het boek `één van de acht` van Sandra Koolmees.
  Heel indrukwekkend! En een echte aanrader!
  De reistijd vloog dan ook voorbij (net als óns weekend…).

 10. We hebben lekker uit de voorraadkast en diepvries gegeten: veel te nat om relaxed boodschappen te doen!

 11. Had ik me er na een vrijwel computerloze maandag al bij neergelegd dat ik deze week te laat zou zijn om nog te reageren, zie ik inene dat het ook op dinsdag nog mag!

  Bij deze. Ik ben vrijwel het hele weekend naast de kachel blijven zitten, even schakelen naar 10 graden minder en heel veel regen meer dan tijdens mijn vakantie in Budapest vorige week….

 12. Oh jee, helemaal vergeten te loten!! Alsnog gedaan en CHANTAL heeft gewonnen. Jeuj voor Chantal!

  Mail je je adres even naar groeneolifant at live punt com ? En dan aanelkaar en een @ ipv at en een . ipv punt ? 🙂

 13. Gefeliciteerd, Chantal! Begin nu toch wel nieuwsgierig te worden wat Margje dan zoal opstuurt voor de ‘postopmaandag’ … #tipje #sluier ?

 14. Hahaha Scooter, beetje nieuwsgierig? Het is elke week een ander klein postpakketje, met wat leuks, lekkers, relaxte, vrolijks of wat dan ook. In ieder geval #leukepostopmaandag 🙂

 15. Ik kreeg mijn pakketje op donderdag! Mijn geduld werd danig op de proef gesteld 😉 Ik moest al lachen om de verpakking, hoe wist je Margje, dat ik dol ben op Donald Duck!:-) Al bijna 50 jaar ben ik daar fan van! En de inhoud was ook heel goed gekozen, past precies bij me: heerlijke thee, ik ben een theeleut, zakjes Espresso voor lief, hij is een koffieleut, lekkere chocolade ( troostfood) een chocolade masker zodat ik op zwartepiet ga lijken! 🙂 werken aan je uiterlijk is heel goed voor de geest. En dat alles in een heel leuk bont make up tasje met stippen! Ik ben ook blij met je lieve briefje 1000 x bedankt!

 16. Ja, het werd post op dinsdag! Denk dat onze postbode al staakt op maandag ofzo;-)
  Maar het was helemaal leuk!! De verpakking was alleen al prachtig en de inhoud passend, verassend en relaxt! Ik ga hier zeker van genieten!! En vooral een compliment dat je zag dat er zorg besteed was aan het inpakken.
  @Margje: ik zou het er in houden, net zoals die lootjes trekken en wie weet wat de lezeressen onderling nog kunnen doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *