Zwerfboekendag oktober 2013

iPad 2 1724Vorig jaar begon ik de actie Zwerboekendag. Elke drie maanden is er zo’n dag en steeds meer mensen doen mee.

Het idee is simpel; leg op zwerfboekendag een boek dat jij wel kwijt wilt (omdat je je boekenkast wilt opruimen, omdat je het heel erg mooi vond en wilt dat iedereen het kan lezen (of juist heel erg stom en niet wilt houden) of gewoon omdat je net als ik dol bent op leuke acties waarmee je mensen blij kunt maken) ergens neer op een plek waar iemand anders het kan vinden.

Je laat dus een boek zwerven om gevonden te kunnen worden door iemand anders die het dan kan lezen (en mag houden of weer doorgeven).

13 oktober is het weer zwerfboekendag. Ik heb al een stapeltje boeken klaar liggen die ik zelf erg goed vind en iedereen wil laten lezen. Ik heb ze zelf ook nog in mijn kast hoor, maar dan als dwarsligger. Dit zijn tweedehands exemplaren die ik kocht om te laten zwerven.

Doe je mee dertien oktober? Zou ik erg leuk vinden. En de mensen die jouw boek vinden op een bankje, paaltje, vensterbank of in een bushokje bijvoorbeeld vast ook! šŸ™‚

Enthousiast geworden en twitteraar? Volg me dan op @zwerfboekendag

 

 

7 thoughts on “Zwerfboekendag oktober 2013”

  1. Oh, goed dat je het zegt!
    Ik had ergens een stapeltje boeken neergelegd om weg te doen.

    Zal het ook even linken op fb, Altijd leuk!
    Enne heb je nog een linkje naar t zwerfboekenpeetje om te printen?

  2. GeĆÆnspireerd door jouw blogs zet ik soms wat boeken op Faceboek. Zwerfboekendag via social media dus. Degene die interesse heeft, krijgt het boek van me. Om te lezen en weer door te geven. Koop sowieso vaak tweedehands boeken, dat scheelt veel geld. En omdat de stapel hier thuis anders veel te groot wordt, zorg ik zo dat ik er ook weer vanaf kom. Iedereen reageert altijd blij, dus bedankt Margje voor je leuke initiatief!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *